Πνευμονία: ένα παιδί ανά 20′ θύμα της…


Αυτά είναι τα κακά νέα σύμφωνα με τους επιστήμονες, αλλά υπάρχουν και τα καλά νέα. Όπως εκτιμούν, η μάχη κατά της...
πνευμονίας μπορεί να κερδηθεί με την χρήση εμβολίων και την έγκαιρη αντιμετώπισή της.
Η πνευμονιοκοκκική πνευμονία είναι μια πολλή σοβαρή νόσος και για τους ενήλικες και αποτελεί μια από τις βασικότερες επιπλοκές της γρίπης.
Ένα εκατομμύριο παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ετησίως αν είχαν εφαρμοστεί σωστά προγράμματα πρόληψης σε όλο τον κόσμο.
Αυτό επεσήμανε ο καθηγητής παιδιατρικής και πρόεδρος της παγκόσμιας παιδιατρικής εταιρείας κ. Α. Κωνσταντόπουλος ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμονίας (World Pneumonia Day) που είναι αύριο.
Είπε επισης ότι η εξέλιξη της βιοϊατρικής τεχνολογίας οδήγησε στην ανακάλυψη και παραγωγή νέας γενιάς εμβολίων,που έχουν χαμηλό επίπεδο αντιδραστικότητας και υψηλά επίπεδα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.
«Με την έναρξη των εμβολιασμών από τον 4ο μήνα της ζωής ενός παιδιού αυτό αποκτά αρκετά νωρίς υψηλό επίπεδο προστατευτικών αντισωμάτων» τόνισε και κατέληξε λέγοντας ότι ένα σημαντικό όπλο που προστέθηκε στη φαρέτρα της επιστήμης είναι το νέο δεκατριδύναμο συζευγμένο πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο το οποίο μετά την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και αποζημιώνεται 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πηγή: www.newsit.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner