Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου...Στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου διμήνου υποχωρούσε την Τετάρτη η διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον... αντίστοιχο γερμανικό τίτλο.
Παράλληλα, χαμηλότερα υποχωρούσε και το κόστος ασφάλισης για τα κρατικά ομόλογα των περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Ωστόσο μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας από τη Fitch το ελληνικό spread διευρύνθηκε εκ νέου.

Ειδικότερα, στην αρχή της συνεδρίασης το spread των ελληνικών ομολόγων συρρικνώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στις 771 μονάδες βάσης, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Αυγούστου, σύμφωνα με το Reuters.

Επίσης, τo κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών για τα ελληνικά, τα πορτογαλικά και τα ιρλανδικά κρατικά ομόλογα μειώθηκε.

Tο CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 20 μονάδες βάσης, στις 715 μονάδες βάσης, του αντίστοιχου πορτογαλικού κατά 18 στις 387 μονάδες και του ιρλανδικού κατά 14 στις 422 μονάδες.

Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλιση ελληνικών ομολόγων ύψους 10 εκατ. ευρώ κοστίζει πλέον 715.000 ευρώ.

Μετά όμως την ανακοίνωση της υποβάθμισης της Ιρλανδίας το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund, διευρύνθηκε στις 781 μονάδες βάσης από το χαμηλό συνεδρίασης στις 771 μονάδες.

Επίσης, τo κόστος ασφάλισης του 5ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου έναντι αθέτησης πληρωμών διευρύνθηκε στις 753,5 μονάδες βάσης, έναντι 737,9 μονάδων βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τρίτη, σύμφωνα με το CMA Datavision.

Το CDS του ιρλανδικού 5ετούς ομολόγου διευρύνθηκε στις 450,8 μονάδες βάσης από 437,4 μονάδες βάσης στο κλείσιμο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Newsroom ΔΟΛ

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner