Μπιτσαξής: «Στον εισαγγελέα ο φάκελος με τα στημένα παιχνίδια»


Τον φάκελο με τα στοιχεία που αφορούν στημένους αγώνες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου αναμένεται να παραδώσει τις προσεχείς ημέρες στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και στη δίωξη οικονομικού εγκλήματος ο νέος γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής......κατ’ εντολή του υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Ο κ. Μπιτσαξής ανέφερε ότι μελετάται σε βάθος ο φάκελος, αλλά δεν μπορεί να αποκαλύψει τις ομάδες που φέρονται να εμπλέκονται, σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά και επειδή, «τα στοιχεία που έχω τη δεδομένη στιγμή στη διάθεσή μου δεν αρκούν για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών».

Πάντως, αποκάλυψε ότι ερευνώνται «14 αγώνες στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και δύο του Κυπέλλου, στα οποία σχετίζονται συνολικά 12 ομάδες». Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τη θέση του ΓΓΑ, είπε επίσης πως «τα ονόματα των ομάδων θα γίνουν γνωστά μόνο αν ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη».

Σχετικά με τις κατηγορίες των παιχνιδιών, είπε ότι είναι τέσσερις: 1) Ελαφρά ύποπτοι, 2) Υποπτοι, 3) Σοβαρά ύποπτοι και 4) Διεφθαρμένοι.

http://www.sport-fm.gr


Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner