Συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον

"Ουσιαστική" χαρακτήρισαν συνεργάτες του έλληνα πρωθυπουργού τη συνάντηση που είχε ο Γ. Παπανδρέου με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στο Βερολίνο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να εκτεθούν οι θέσεις της Ελλάδας για τα ζητήματα αυτά.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε τόσο στο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, όσο και στην πρωτοβουλία της Ελλάδας για την ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια και επιθυμεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή τους πορεία στην ΕΕ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε απολύτως σαφές ότι προϋπόθεση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ είναι η επίλυση της ονομασίας της γείτονος χώρας, σύμφωνα με την εθνική κόκκινη γραμμή, που έχει χαραχθεί από πλευράς της Ελλάδας, δηλαδή μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις.

Στη συζήτηση Παπανδρέου - Κλίντον ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την υπουργός των ΗΠΑ για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κύπρο, τις συζητήσεις του με τον πρόεδρο Χριστόφια και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του νησιού και υπογράμμισε ότι «πρέπει να αφήσουμε τις δύο κοινότητες να συζητήσουν ανοιχτά και ελεύθερα το μέλλον τους, κάτω από την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


trelokouneli.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner