Ανδρες, σιδερώστε άφοβα!!!!!!!!!!


Ίσως έχετε μια πολύ κλασσάτη γκαρνταρόμπα, με ρούχα για κάθε περίσταση. Η συντήρησή τους όμως είναι τόσο αναγκαία, όσο και άλλες καθημερινές συνήθειες. Το σιδέρωμα συμβάλλει κατά πολύ σ’ αυτήν την συντήρηση, και το μόνο που απαιτείται είναι λίγη κοινή λογική και κάποια μικρά και εύκολα tricks που ο καθένας μπορεί να μάθει και να τελειοποιήσει πολύ γρήγορα.
Οι περισσότεροι άντρες προσπερνούν το σιδέρωμα. Το θεωρούν μια δουλειά που δε χρειάζεται και
πολλή προσοχή, παρ’ όλο που στο μυαλό τους έχουν μια εικόνα «δουλειάς που απαιτεί πολύ χρόνο και πολλή υπομονή». Αν θέλετε όμως να κάνετε οικονομία συντηρώντας τα ρούχα σας, είναι απλούστερο να… πάρετε το κολλάι στο σιδέρωμα, παρά να ξοδέψετε μια περιουσία σε καθαριστήρια, οικιακές βοηθούς, κλπ.

Παρ’ όλο που πολλοί άντρες έχουν την τύχη να υπάρχει δίπλα τους ένα πολύ φιλικό… καθαριστήριο, ας το παραδεχτούμε, τα καθαριστήρια δεν είναι ποτέ ανοιχτά όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη. Το ιδεώδες βέβαια θα ήταν να φορτώσουμε το σιδέρωμα κάπου αλλού, αλλά για τις φορές που τα πράγματα… ζορίζουν, ιδού μερικά μικρά μυστικά που… φυσάνε, έτσι, για να ξεκινήσετε…!
Αφήστε τους ειδικούς να σας δείξουν:

Μαζέψτε γύρω σας όσα χρειάζεστε.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κοντά σας όλα αυτά που χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε. Θα χρειαστείτε μια σιδερώστρα, ή κάποια άλλη επίπεδη επιφάνεια (π.χ. ένα τραπέζι), για ν’ απλώσετε πάνω εκεί τα ρούχα σας. Επιπλέον, θα χρειαστείτε λίγη αμυλόκολλα σε σπρέι (ένα σπρέι τύπου Merito δηλαδή), ένα καλό σίδερο και αρκετό… ενθουσιασμό! Το σπρέι τύπου Merito θα κάνει τα ρούχα σας κολλαριστά και τη δουλειά σας πιο εύκολη, επειδή τα ρούχα ανταποκρίνονται καλύτερα στη ζέστη που εκπέμπει το σίδερο καθώς έχουν την αμυλόκολλα επάνω τους. Όταν ψεκάζετε τα ρούχα, απομακρύνετε λίγο το στόμιο του σπρέι από πάνω τους και ψεκάστε με διακοπές. Προσέξτε να μην το παρακάνετε με το ψέκασμα, γιατί θα καταλήξετε να αναδύετε μια περίεργη οσμή και το ύφασμα επάνω σας θα είναι… νεκρικά άκαμπτο λόγω της περίσσιας αμυλόκολλας.
Διαλέξτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις σιδερώματος
Ελέγξτε την ετικέττα του ρούχου που πρόκειται να σιδερώσετε. Πάνω της θα βρείτε τυπωμένες τις οδηγίες σιδερώματος. Χρησιμοποιήστε τις σαν μπούσουλα για να ρυθμίσετε κατάλληλα το σίδερό σας. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το ύφασμα του ρούχου είναι ο μεγάλος «ρυθμιστής» για το σιδέρωμα. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό, επειδή μπορείτε πολύ εύκολα να κάψετε κάποιο ύφασμα από την πολλή θερμότητα , ή –αντίθετα-να μην σιδερώσετε καλά κάποιο άλλο λόγω έλλειψης θερμότητας.
Τα μάτια σας… δεκατέσσερα!
Ένα καυτό σίδερο μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα σας καίγοντάς τα, εάν το αφήσετε σε ένα σημείο για πολλή ώρα. Ακόμη κι αν ένα τηλεφώνημα σας πάρει έστω κι ένα δευτερόλεπτο παραπάνω, αυτό σημαίνει καταστροφή για τα ρούχα σας. Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το σίδερο σε όρθια θέση ή σε κάποιο σταντ όταν κάνετε ένα διάλλειμμα – όσο μικρό κι αν είναι – από το σιδέρωμα.
Μυστικά… του επαγγέλματος!
Αν θέλετε το χρώμα του υφάσματος να μείνει αναλλοίωτο, αναποδογυρίστε το ρούχο (βγάλτε το εσωτερικό του έξω) και σιδερώστε το κατ’ αυτόν τον τρόπο. Επίσης, αυτό το κόλπο εμποδίζει να φανούν στα ρούχα σας λεκέδες από απροσεξία. Αρχίστε να σιδερώνετε ένα πουκάμισο πρώτα από το κολλάρο του. Απλώστε το πάνω στη σιδερώστρα ή το τραπέζι και περάστε το σίδερο από πάνω του με απαλές παλινδρομικές κινήσεις. Μετά περνάτε στις μανσέτες και τα μανίκια, κατόπιν στις κουμπότρυπες, και τέλος στον κορμό του. Ο πρώτος κανόνας του σιδερώματος προτρέπει να μην πηγαίνουμε ποτέ αντίθετα από τις φυσικές γραμμές του υφάσματος, γι’ αυτό σιδερώστε κατά μήκος των τσακίσεων και ακολουθήστε τις φυσικές γραμμές του.
Όταν σιδερώνετε τα παντελόνια σας, αρχίστε από τη μέση και σιγά – σιγά κατεβείτε προς το στρίφωμα. Και πάλι, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι απλώσατε το κάθε παντελόνι καλά στην σιδερώστρα ή το τραπέζι, και ότι ακολουθείτε τη φυσική γραμμή του. Μόλις το σιδερώσετε πρέπει να το κρεμάσετε προσεκτικά, αλλιώς όλος ο κόπος σας θα πάει… στράφι!
Δώστε προσοχή!

Πριν αρχίσετε να σιδερώνετε οποιοδήποτε ρούχο, ελέγξτε πολύ προσεκτικά εάν είναι απόλυτα καθαρό. Κι αυτό, γιατί αν σιδερώσετε κάποιο βρώμικο πουκάμισο ή κάποιο πρόχειρο παντελόνι που τυχαίνει να έχει επάνω του λεκέ, υπάρχει πιθανότητα ο λεκές να γίνει μόνιμος.
Δώστε τη δέουσα προσοχή και στο πλύσιμο, χρησιμοποιώντας μόνο απορρυπαντικά καλής ποιότητας. Έτσι, τα ρούχα σας θα παραμείνουν… ζωντανά για πολύ καιρό.
Αν χρησιμοποιείτε ατμοσίδερο, θυμηθείτε να το γεμίσετε με νερό πριν το ανάψετε. Αν σιδερώνετε ένα πολύ ευαίσθητο ή ακριβό ύφασμα, καλύτερα να στρώσετε μια πετσέτα ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα και να το σιδερώσετε με αυτόν τον τρόπο, παρά να ρισκάρετε να καταστρέψετε το ύφασμα. Κοστούμια, μεταξωτά πουκάμισα και άλλα ρούχα τέτοιου είδους είναι καλύτερα να τα πηγαίνετε στο καθαριστήριο, όπου εκεί τα περιποιούνται με στεγνό καθάρισμα ή με άλλους επαγγελματικούς τρόπους.
Μ’ αυτά τα κολπάκια και τα μικρά μυστικά, μπορείτε να κάνετε το σιδέρωμα των ρούχων σας… παιχνιδάκι! Το να φαίνεστε κομψοί και καλοβαλμένοι δε θα πρέπει να σας τρώει πλέον χρήματα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε λίγη υπομονή, να σηκώσετε τα μανίκια, και να καταπιαστείτε με αυτό…!
 
allday-news
 

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner