Μια κοκκινομάλλα στα «Κόκκινα Βέλη»

Oταν η Κίρστι Μουρ αποφάσισε ότι ήθελε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, επισμηναγού της RΑF, η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία θεωρούσε ότι οι γυναίκες δεν πρέπει καν να πλησιάζουν τα αεροπλάνα της. Την περασμένη Πέμπτη η 32χρονη υποσμηναγός Μουρ εισέβαλε πανηγυρικά στο άβατο της φημισμένης Αεροβατικής Ομάδας της Βασιλικής Αεροπορίας ως η πρώτη γυναίκα πιλότος στα περίφημα «Κόκκινα Βέλη», την επίλεκτη ομάδα που εκτελεί τα εντυπωσιακά και παράτολμα ακροβατικά στον αέρα σε άψογους σχηματισμούς.
«Ηξερα ότι ήθελα να μπω στη RΑFαλλά δεν ήξερα τι θα έκανα. Οταν ανακοίνωσαν ότι θα επέτρεπαν σε γυναίκες να πιλοτάρουν τζετ, ήταν μια λύση και μια χρυσή ευκαιρία για μένα» δήλωσε η κοκκινομάλλα Μουρ ή «Red 3» από τη θέση της στο λεγόμενο «Διαμάντι 9», έναν σχηματισμό-«σήμα κατατεθέν» της ομάδας.
Η ίδια επιμένει ότι το να είναι η πρώτη γυναίκα της επίλεκτης ομάδας που θα κάνει επίδειξη στους Ολυμπιακούς του 2012 ήταν απλώς «ξαφνική επιτυχία». Παραβλέπει με μετριοφροσύνη το γεγονός ότι από τους 619 πιλότους αεριοπροωθουμένων στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία μόνο οι 11 είναι γυναίκες.

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner