Παπανδρέου για νέο πρόεδρο της Ε.Ε:" Απόψε μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης"


Με τη νέα Συνθήκη της Λισαβόνας επιλέξαμε, πρώτα απ’ όλα, τον πρώτο Πρόεδρο (Χέρμαν βαν Ρομπούι) του Συμβουλίου, ένα πρόσωπο που πιστεύω ότι μπορεί να εκφράσει τη συνοχή των Eυρωπαίων εταίρων, των κρατών-μελών και να συμβάλει στην ενότητα της......Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και ένα πρόσωπο, την Υπουργό εξωτερικών, όπως λέγεται, την Catherine Ashton, η οποία είναι ένας άνθρωπος προοδευτικός, ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, που γνωρίζει πολύ καλά τις οικονομικές, τις κλιματικές κρίσεις, και πιστεύω πως θα συμβάλει ώστε να ενισχυθεί η φωνή της Ευρώπης παγκοσμίως.

Είναι λοιπόν μια σημαντική μέρα. Και ας ελπίσουμε ότι η Ευρώπη θα μπορεί να μιλάει πιο ουσιαστικά, πιο αποτελεσματικά με φωνή ισχυρή στο διεθνή στίβο προασπίζοντας τα συμφέροντα των λαών, των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και εφόσον με ρωτάτε και για την ελληνική πρόταση για την Επιτροπή, έχουμε επιλέξει, έχω επιλέξει, ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη προσφορά στην ελληνική πολιτική ζωή, πολλούς αγώνες για τη δημοκρατία, και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και στην Ευρώπη από όποια θέση και αν αναλάβει στην Επιτροπή. Είναι η Μαρία Δαμανάκη.


troktiko

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner