Ο ετεροθαλής αδελφός του Ομπάμα παρουσίασε το νέο του βιβλίο


Ο ετεροθαλής αδελφός του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε σήμερα μία σπάνια εμφάνιση στη νότια Κίνα, όπου ζει εδώ και επτά χρόνια, για να παρουσιάσει το νέο του μυθιστόρημα, το οποίο, όπως λέει ο ίδιος, αναφέρεται στην οδυνηρή παιδική του ηλικία ζώντας με έναν βάναυσο πατέρα.Ο Μαρκ Όκοθ Ομπάμα Ντεσάντζο, ο οποίος είχε τον ίδιο πατέρα με τον Αμερικανό πρόεδρο, κρατάει χαμηλούς τόνους από πέρυσι που δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ζει και εργάζεται ως επιχειρηματίας στην πόλη Σενζέν της νότιας Κίνας.
Μετά την προσοχή που έδειξαν επανειλημμένως τα MME, η πρώτη μεγάλη δημόσια εμφάνιση του Ντεσάντζο για την προώθηση του νέου του μυθιστορήματος, γίνεται δύο εβδομάδες πριν από την πρώτη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα.
Ενώ δήλωσε ότι το βιβλίο του με τίτλο «Από το Ναϊρόμπι στη Σενζέν» είναι μία μυθοπλασία, η συγγραφή του ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια ως αυτοβιογραφία και όπως είπε ο Ντεσάντζο αναφέρεται «σε πολλές εμπειρίες της ζωής μου ως παιδί μεγαλώνοντας στην Κένυα, μεταξύ των οποίων και η προβληματική σχέση με τον πατέρα μου».
«Η μητέρα μου έλεγε για τον πατέρα μου ότι είναι ένας λαμπρός άνδρας, αλλά κοινωνικά αποτυχημένος», είπε στους δημοσιογράφους ο Ντεσάντζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γκουανγκζού, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σενζέν.
«Θυμάμαι κάποιες φορές στο σπίτι που άκουγα φωνές και τον πόνο της μητέρας μου». Η Αμερικανίδα μητέρα του, Ρουθ, ήταν η τρίτη σύζυγος του πατέρα του.
«Είχα γίνει συναισθηματικά σκληρός για τόσα πολλά χρόνια από αυτά που είχα δει τη μητέρα μου να περνάει», είπε ο Ντεσάντζο, ο οποίος είναι αδύνατος και μοιάζει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Το βιβλίο του περιγράφει πως ο πρωταγωνιστής, ο Ντέιβιντ, πραγματοποίησε εικονικά ένα ταξίδι στην Κίνα το 2001 μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου υποκινούμενος από τη βαθιά αγάπη του για μία Κινέζα και ένα ορφανό, κάτι που παραπέμπει στο γάμο του Ντεσάντζο με μία νεαρή Κινέζα και στο φιλανθρωπικό του έργο με τα ορφανά στην Κίνα.
Αναφορικά με τη σχέση του με το διάσημο αδελφό του, όμως, ήταν λιγότερο ευθύς και αρκέστηκε στο να πει ότι έχουν επαφή. Είπε ακόμη ότι μία υπό έκδοση αυτοβιογραφία, για την οποία ακόμη δεν έχει βρει εκδότη, θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το υπόβαθρο της οικογένειας και τους δεσμούς ανάμεσα στα μέλη τους.
«Είμαστε μία οικογένεια, αγαπώ την οικογένειά μου», είπε ο Ντεσάντζο, κοντοκουρεμένος και φορώντας ένα διαμαντένιο σκουλαρίκι και ένα μπορντό μαντίλι, ο οποίος δεν κρύβει την αγάπη του για το πιάνο, την κινεζική καλλιγραφία και τα κλασικά έργα της κινεζικής λογοτεχνίας.
«Ήμουν τόσο περήφανος για τον αδελφό μου, Μπαράκ», είπε αναφερόμενος στον ετεροθαλή αδελφό του που έγινε ο πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στη συνέντευξη, κατά την οποία δέχτηκε να απαντήσει μόνο σε πέντε γραπτές ερωτήσεις τραβώντας χαρτάκια μέσα από ένα κουτί, απέφυγε να αναφερθεί σε θέματα πολιτικής που αφορούν τις σινο-αμερικανικές σχέσεις, αλλά είπε ότι οι Αμερικανοί μπορούν να διδαχτούν από την κουλτούρα της Κίνας και από τους στενούς οικογενειακούς δεσμούς.
Στο εξώφυλλο του βιβλίου απεικονίζεται ένα κομμένο δέντρο σε κόκκινο φόντο. Το 15% από τα έσοδα των πωλήσεών του θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
«Ήθελα να γίνω γνωστός από το συγγραφικό μου έργο και όχι από τη σχέση μου με τον πρόεδρο», είπε με την χαρακτηριστική προφορά του.

enimerwsi.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner