Μαστιγώθηκε γιατί φορούσε φούστα..... μέχρι το γόνατο!Ενα 16χρονο κορίτσι από το Σουδάν δέχθηκε 50 χτυπήματα με το μαστίγιο όταν ένα δικαστήριο έκρινε ότι η φούστα της, που έφτανε μέχρι το γόνατο, ήταν άσεμνη, δήλωσαν σήμερα ο δικηγορός και η οικογένειά της.
Η μητέρα της έφηβης Σίλβα Κασίφ δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερ ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και του δικαστή που την καταδίκασε, διότι η κόρη της είναι ανήλικη και χριστιανή. Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως έπειτα από την πολύκροτη δίκη και ολιγοήμερη φυλάκιση της σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Αχμεντ αλ Χουσέιν επειδή φορούσε παντελόνι, ενδυμασία που κρίθηκε επίσης άσεμνη.
Η Κασίφ, η οικογένεια της οποίας κατάγεται από την πόλη Γιάμπιο του νότιου Σουδάν, συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ την προηγούμενη εβδομάδα.
"Είναι ένα μικρό κορίτσι, αλλά οι αστυνομικοί την τραβούσαν μέσα στην αγορά σα να ήταν εγκληματίας", δήλωσε η μητέρα της Ντόρο.
Η Ντόρο δήλωσε ότι η Κασίφ πήγε στο δικαστήριο όπου καταδικάστηκε και μαστιγώθηκε από μία γυναίκα αστυνομικό μπροστά στον δικαστή!
Συλλήψεις για άσεμνη εμφάνιση, μέθη και άλλα αδικήματα κατά της δημόσιας τάξης δεν είναι σπάνιες στο Χαρτούμ, που διοικείται σύμφωνα με τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο. Ομως η τιμωρία κατοίκων της πρωτεύουσας που κατάγονται από το νότο, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τον ισλαμικό νόμο, παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα.

Εξ' αλλου στη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, εκατοντάδες γυναίκες καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα από την ισλαμική «δικαιοσύνη» στις χώρες του Κόλπου - ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 2.000 σύμφωνα με τις πρεσβείες δύο ασιατικών χωρών που μάταια προσπάθησαν να προστατεύσουν τις υπηκόους τους - πριν τελικώς αυτές απελαθούν, ατιμασμένες και χωρίς χρήματα.

Την οργή της σαρία, του ισλαμικού νόμου, προκάλεσαν οι φιλικές ή ερωτικές σχέσεις των γυναικών αυτών με άνδρες. Στις χώρες του Κόλπου περιπτώσεις γυναικών που υφίστανται μαστίγωμα - και που συχνά πέφτουν θύματα βιασμού από τα αφεντικά τους - αναφέρονται καθημερινά στις τοπικές εφημερίδες.
 

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner