Κύμα αυτοκτονιών στο στρατό των ΗΠΑ!!
Ανησυχητική εμφανίζεται η κατάσταση στο στρατό των ΗΠΑ, αφού μέσα στο τρέχον έτος, ήδη 140 στρατιώτες αυτοκτόνησαν, με προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δεύτερος στην ιεραρχία του στρατού των ΗΠΑ, ο στρατηγός Πίτερ Κιαρέλι:

"Στις 16 Νοεμβρίου ο στρατός κατέγραψε 140 αυτοκτονίες ενεργών στρατιωτών, ένας αριθμός που ισοδυναμεί με τον συνολικό του 2008, ενώ ακόμη υπολείπεται περίπου ένας μήνας μέχρι το τέλος του έτους και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του έτους ο αριθμός των αυτοκτονιών θα είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν του προηγούμενου έτους. Θα θέλαμε να μην υπάρξουν νέες αυτοκτονίες αυτό το έτος ή στα έτη που θα ακολουθήσουν αλλά γνωρίζουμε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί".

Συνεχίζοντας ο Αμερικανός στρατηγός, δήλωσε: "Ωστόσο πιστεύουμε ότι σημειώνουμε πρόοδο, παγκοσμίως ο αριθμός των αυτοκτονιών έχει μειωθεί αυτό το μήνα λόγω των προσπαθειών που γίνονται για την πρόληψη και τον εντοπισμό των ψυχολογικών προβλημάτων των στρατιωτών, όπως το μετα- τραυματικό σύνδρομο. Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, καταγράψαμε 40 αυτοκτονίες, σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αυτού του έτους και από τον Μάρτιο η γενική τάση είναι πτωτική, εκτός από δύο μήνες. Από τις 140 περιπτώσεις αυτοκτονίας, το ένα τρίτο δεν έχει σημειωθεί σε πολεμική ζώνη".

alldaynews

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner