Βγήκαν τα μαχαίρια...

Τα μαχαίρια έχουν βγει απο τα θηκάρια τους στη ΝΔ μετά τη συμφωνία Σαμαρά-Αβραμόπουλου. Σε ομιλία της στο Περιστέρι , το απόγευμα της Τετάρτης, η Ντόρα Μπακογιάννη χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για ευκαιριακές συμμαχίες και για μυστικές νυχτερινές συμφωνίες. Παράλληλα αφησε αιχμές για "πατριδοκαπηλεία" και απάντησε στην κριτική που δέχεται λόγω της "οικογενειακής της προέλευσης".

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανταπαντώντας με αιχμηρη γλώσσα, μίλησε για ισχυρους προσωπικούς μηχανισμούς που υποκατέστησαν τη δημοκρατία στο κόμμα, οδηγώντας το στη συντριβή.

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Μπακογιάννη
Θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Η μάχη για την ηγεσία του κόμματος δεν είναι προσωπική αντιδικία. Είναι μια καθαρά πολιτική μάχη. Το δίλλημα είναι πολιτικό και είναι το εξής: από την μία μεριά έχετε μια πρόταση περιχαράκωσης η οποία αλλάζει από ημέρα σε ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες για να εξυπηρετήσει μια ευκαιριακή συμμαχία προσώπων. Προτείνουν να κλειστούμε στον εαυτό μας και μετά με το καλό να δούμε ποιους θα μπορέσουμε να τραβήξουμε στη Νέα Δημοκρατία. Αλλά έχει σημασία και ποιοι το προτείνουν. Ποια ήταν η δική τους πορεία.Εμείς είμαστε η μεγάλη συμμαχία των σταθερών αγωνιστών της παράταξης.

Αβραμόπουλος: Τέλος οι προσωπικοί μηχανασμοί
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του Μega, απέρριψε τις αιτιάσεις Μπακογιάννη για ευκαιριακή συμμαχία, λέγοντας ότι η συμφωνία με τον Αντωνη Σαμαρά είναι στη βάση αρχών ωστε να δοθεί "τέλος στους προσωπικούς μηχανισμούς". "Ολο αυτό το καιρό" σημείωσε με αιχμηρή γλώσσα ο κ. Αβραμόπουλος "ζησαμε τούς ισχυρους προσωπικούς μηχανισμούς που υποκαθιστούν τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος. Αυτοί οι μηχανισμοί μας οδήγησαν στη συντριβή. Την άποψη μου την έχω καταθέσει την ώρα που έπρεπε στον Κώστα Καραμανλή, είναι στο αρχείο του.Αν χρειαστεί θα τα δημοσιοποιήσω"


trelokouneli

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner