Η νέα γρίπη χτύπησε γιατρό του Νοσοκομείου


Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης «χτύπησε» και το Νοσοκομείο Βόλου, μιας και χθες επιβεβαιώθηκε ο ιός στο δείγμα φαρυγγικού επιχρίσματος σε γιατρό του Νοσοκομείου.
Ο γιατρός παρουσίασε συμπτώματα γρίπης και λήφθηκε δείγμα, προκειμένου να ανιχνευτεί εάν όντως νοσεί από τη νέα γρίπη. Χθες, σύμφωνα με την κ. Μαρία Καρά, Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, επιβεβαιώθηκε το κρούσμα και ο γιατρός έλαβε άδεια για επτά ημέρες, όπως επιβάλλεται.Τα συμπτώματά του...


δεν είναι ανησυχητικά, γι’ αυτό και νοσηλεύεται στο σπίτι του, όπου και ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή.
Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως το Νοσοκομείο έχει λάβει δεκάδες δείγματα για να εξακριβωθούν τυχόν ύποπτα κρούσματα της νέας γρίπης, ωστόσο η κ. Καρά επισημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην κυριευθούν από τον πανικό.
Συνέχεια στον εμβολιασμό
Καλύτερα κύλησε η δεύτερη ημέρα στο Κέντρο Εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς εμβολιάστηκαν περίπου 60 άτομα, ενώ από την πρώτη και δεύτερη ημέρα ο συνολικός αριθμός των εμβολιαζομένων σύμφωνα με την κ. Καρά αγγίζει τους 100.
Μάλιστα η ίδια χθες το πρωί εμβολιάστηκε, όπως έκαναν και αρκετοί γιατροί και Διευθυντές Κλινικών. «Τα πράγματα πήγαν καλύτερα τη δεύτερη ημέρα. Ευελπιστούμε ότι η συμμετοχή θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες», σχολίασε η κ. Καρά.
Πρέπει να σημειωθεί πως προχθές πραγματοποιήθηκε ενημέρωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου σε γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζομένους για το νέο εμβόλιο, ενώ η ίδια ενημέρωση θα επαναληφθεί σήμερα για όσους δεν μπόρεσαν εξαιτίας της βάρδιας τους ή της εφημερίας τους να την παρακολουθήσουν.
Αναφορικά με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας, αυτοί θα εμβολιαστούν σταδιακά στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ η κ. Καρά επεσήμανε πως εμβόλια θα σταλούν μόνο στα Κέντρα Υγείας των νησιών των Β. Σποράδων, καθώς η μετακίνηση είναι δύσκολη.
Τέλος, πρέπει να αναφερθεί πως σε περίπου ένα μήνα θα έχει τοποθετηθεί νέα ενδοκρινολόγος, μιας και μία γιατρός ήδη έχει καταθέσει αίτηση. Η Διοίκηση περιμένει να ολοκληρωθεί και η δεύτερη προθεσμία, μην τυχόν και υπάρξει κι άλλο ενδιαφέρον από γιατρό και θα κινήσει έπειτα τις προβλεπόμενες διαδικασίες -προώθηση του φακέλου στους εισηγητές και κρίση του γιατρού- έτσι ώστε να γίνει η τοποθέτηση.
Έτσι θα τελειώσει και η ταλαιπωρία χιλιάδων διαβητικών που έχουν μείνει ξεκρέμαστοι. 


troktiko

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner