Κυρίαρχος των προσλήψεων είναι ο ΑΣΕΠ


Ανοίγει ο δρόμος για 6.500 προσλήψεις, που είχαν παγώσει μέχρι την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για διορισμό στο Δημόσιο και το οποίο αναμένεται να πάρει αύριο - το αργότερο μεθαύριο- το πράσινο φως από το Υπουργικό Συμβούλιο. Πλήρης έλεγχος στο ΑΣΕΠ και τέλος εποχής στους «ομήρους» του...


Δημοσίου και στα «παράθυρα»- όπως η συνέντευξη και οι πριμοδοτήσεις- είναι οι βασικές ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο στη συνέχεια θα τεθεί στην κρίση των πολιτών, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Ραγκούσης θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση για περίπου μία εβδομάδα.

Στόχος είναι, μετά και τις προχθεσινές προτροπές του Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση να φανεί συνεπής και στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου να έχει ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο και να αρχίσουν να τρέχουν ξανά οι προσλήψεις.

«Πρέπει να επαναθεμελιώσουμε την αξιοκρατία, να επαναθεμελιώσουμε τη δικαιοσύνη στις προσλήψεις», σημείωσε ο κ. Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας πως βασικός στόχος είναι «να καταργήσουμε το πολιτικό δουλεμπόριο των νέων γενεών».

Από τις κύριες αλλαγές τοy νομοσχεδίου είναι, όπως είχε εξαγγελθεί, η κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% στα μόρια της προϋπηρεσίας σε δημόσιες υπηρεσίες. «Να παίρνει αυτός που εργάζεται στον δημόσιο τομέα όσα μόρια παίρνει και εκείνος του ιδιωτικού», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών. 


TA NEA

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner