Ο Αλβέρτης έγινε ...έργο τέχνης


Έργο τέχνης που εκτίθεται στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι έγινε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Φραγκίσκος Αλβέρτης, αφήνοντας άναυδους φιλάθλους και φιλότεχνους που θαύμασαν τα έργα του ζωγράφου Γιάννη Νίκου.

Οπως εξομολογείται στην...
«Espresso» ο καλλιτέχνης, με τον Φραγκίσκο γνωρίζεται από παλιά: «Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, του έκανα την πρόταση μεταξύ σοβαρού και αστείου και δέχτηκε. Επειδή δεν είχε πολύ χρόνο, δεν μπορούσε να ποζάρει, γι’ αυτό του έβγαλα κάποιες φωτογραφίες».

Οι επισκέπτες της έκθεσης ξαφνιάζονται όταν βλέπουν τη γνώριμη μορφή του «μεγάλου αρχηγού», όπως τον αποκαλούν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, να ποζάρει ως Αρης στον πίνακα «Αρης και Αφροδίτη» ή ως Προμηθέας Δεσμώτης ή ως Ιωάννης ο Βαπτιστής και δεν είναι λίγες οι φορές, όπως μας λέει ο κ. Νίκου, που τον ρωτάνε αν όντως η μορφή στον πίνακα είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. Οπως μας είπε ο ζωγράφος, οι πίνακες της έκθεσης πωλούνται και συγκεκριμένα ο πίνακας «Ιωάννης ο Βαπτιστής», στον οποίο μάλιστα ο μπασκετμπολίστας εμφανίζεται μερικά χρόνια μεγαλύτερος και κάπως πιο εύσωμος, μπορεί να πωληθεί μέχρι και 35.000 ευρώ. Κατενθουσιασμένος με τα έργα δηλώνει στην «Espresso» και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης. «Είναι πάρα πολύ πρωτότυπη δουλειά και είναι όλα σαν να είναι ζωντανά».

Η χαρά του μεγάλου αθλητή για τη συμμετοχή του σε αυτή τη δουλειά είναι μεγάλη και εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς αυτό από τον τόνο της φωνής του όταν μιλάει για αυτή την εμπειρία του. «Θα το ξανάκανα. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο απ’ όλα είναι ότι όχι μόνο οι δικοί μου πίνακες, αλλά και αρκετοί άλλοι της έκθεσης έχουν θέμα την ελληνική ιστορία και μυθολογία. Είναι όμορφο αυτό για την πατρίδα μας».

Η έκθεση έχει τίτλο «Ο Μαγικός Σουρεαλισμός του Γιάννη Νίκου» και θα φιλοξενείται στο κτίριο Δ12 στην «Τεχνόπολη» έως την Τρίτη. Οπότε, όσοι πιστοί του «μεγάλου αρχηγού» και της τέχνης, βιαστείτε, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο...
 

espressonews.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner