Ακόμα ένα "χτύπημα" κατά της Καμόρα!!
Ηγετικό στέλεχος της ναπολιτάνικης Καμόρα, που περιλαμβανόταν στον κατάλογο με τους δέκα πιο επικίνδυνους φυγόδικους στην Ιταλία, συνελήφθη σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της μεγαλούπολης του νότου, 24 ώρες μετά τη σύλληψη του αδελφού του, ανακοινώθηκε από το σώμα των Καραμπινιέρων.

Ο Πασκουάλε Ρούσο, 62 ετών, ιστορικός αρχηγός και "μεγάλο αφεντικό της ομώνυμης συμμορίας, επί 16 χρόνια βρισκόταν στον κατάλογο με τους δέκα πιο καταζητούμενους φυγόδικους", τόνισε εκπρόσωπος του σώματος.

Ο Ρούσο, που φυγοδικεί από το 1993, έχει καταδικασθεί πολλές φορές σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονίες και συμμετοχή σε δραστηριότητες μαφιόζικου τύπου. Χθες είχε συλληφθεί και ο αδελφός του Σαλβατόρε, 51 ετών, σε αγροικία στα περίχωρα της Παρθενοπαίας πόλης.

Χάρη στη συντονισμένη έρευνα της Διεύθυνσης Αντι-Μάφια της Νάπολης και των Καραμπινιέρων, οι ειδικές δυνάμεις του επιλέκτου σώματος συνέλαβαν με αιφνιδιαστική έφοδο σήμερα τα ξημερώματα τον Πασκουάλε Ρούσο σε μία τρώγλη στο Σπερόνε (30 χλμ ανατολικά της Νάπολης). Μαζί του συνελήφθη και ο 47χρονος αδελφός του Κάρμινε, που περιλαμβανόταν μεταξύ των 100 πιο επικίνδυνων καταζητουμένων και φυγοδικούσε από το 2007.

Η συμμορία των Ρούσο ήλεγχε "το σύνολο των παράνομων δραστηριοτήτων σε μία μεγάλη περιοχή", που περιλαμβάνει 40 κοινότητες της Καμπανίας, εξήγησε χθες το γραφείο του Επάρχου της Νάπολης.

Οι αδελφοί Ρούσο είχαν αναδιοργανώσει όλες τις υποδομές της Καμόρα από τις αρχές του ’90, έπειτα από την αυτομόληση του "μετανοημένου" μεγάλου αφεντικού Κάρμινε Αλφιέρι, και "ασκούσαν την απόλυτη ηγεμονία σε όλη την περιοχή", σύμφωνα με τις αρχές.
 
http://apolitistosteki.blogspot.com/

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner