Μετρούν τα κουκιά..

Τα χαρτιά τους ανοίγουν και οι τελευταίοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που επιθυμούν να ταχθούν στο πλευρό ενός εκ των υποψηφίων, μόλις έξι ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Βύρων Πολύδωρας επέλεξε χθες το στρατόπεδο Μπακογιάννη. Με άρθρο του στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» ο πρώην υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι λόγοι για να αποφασίσει να πάει υπέρ της κυρίας Μπακογιάννης «...είναι πολλοί. Αλλά κυρίως το γεγονός ότι εκφράζει την αδιάκοπη συνέχεια και συνέπεια της Ν.Δ., όπως μετεξελίχθηκε και μορφώθηκε σε μια μακρά διαδικασία ώσμωσης, συναίρεσης και σύνθεσης ιδεών και προσώπων από το 1978 μέχρι σήμερα». Λίγο πιο κάτω επισημαίνει ότι «η πολυσυλλεκτικότητα είναι καθοριστικό στοιχείο των κομμάτων εξουσίας», ενώ επιτίθεται κατά όσων ευεργετήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και σήμερα «εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου».

Υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη τάχθηκε και ο πρώην βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός τονίζοντας: «Για τη λειτουργία ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος της Κεντροδεξιάς που θα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις κοινωνικές διεργασίες και ανάγκες επιλέγω να στηρίξω την Ντόρα Μπακογιάννη, για να υπερβούμε στρατόπεδα και στρατοπεδάρχες και να σφυρηλατήσουμε την πραγματική ενότητα». Παράλληλα, επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη απέστειλαν σαράντα εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΑΚΕ απ' όλη την Ελλάδα που είναι πολιτικοί φίλοι του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Στο πλευρό της τέως υπουργού Εξωτερικών βρέθηκε και η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για θέματα αναπηρίας Ελευθερία Μπερνιδάκη-Αλντους.

Στον αντίποδα, υπέρ του Αντώνη Σαμαρά τάχθηκε χθες ο πρώην υφυπουργός Κώστας Γκιουλέκας, ενώ τη στήριξη στον Μεσσήνιο πολιτικό εξέφρασε και ο βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος. «Εκτιμώ το γεγονός ότι διασφαλίζει την αναγκαία ιδεολογικοπολιτική σύνθεση ανάμεσα στις παραδοσιακές μας αξίες και τις σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις. Εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό» όπως είπε.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, τέλος, περιόδευσε στην Κόρινθο και μίλησε σε υποστηρικτές του επισημαίνοντας: «Δίνω αυτή τη μάχη για να μείνω και όχι για να φύγω. Δεν μπήκα στη λίστα των υποψηφίων για μένα, αλλά γι’ αυτό τον προδομένο και ταλαιπωρημένο λαό της Νέας Δημοκρατίας».


trelokouneli

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner