Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για όλη την εβδομάδα!

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ   ΕΚΔ 03/11/09  ΩΡΑ 17.00
 
 
Τρίτη 03 – 11 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι σταδιακά τα  φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά. Στη Θράκη, αρχικά θα υπάρχουν νεφώσεις. Σταδιακά θα αυξηθούν και θα βρέξει. Από το απόγευμα θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, αναμένονται τις πρωινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Γρήγορα όμως, ο καιρός θα παρουσιάσει σημάδια επιδείνωσης με αρχικά παροδικές βροχές. Προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα Κεντρικά ορεινά. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις. Από το απόγευμα όμως θα αυξηθούν και θα βρέξει. Αργότερα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Tα φαινόμενα σε όλη τη χώρα ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλάζι, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να εμφανιστούν ανεμοστρόβιλοι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση 5 – 6 μποφόρ. Σταδιακά όμως θα στραφούν από τα Δυτικά σε Νότιους – Νοτιοδυτικούς  6 και το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 4 έως 17 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 13 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 17 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς.
 
Τετάρτη 04 – 11 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αρχικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Από το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα Κεντρικά ορεινά. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά όμως ο καιρός από το απόγευμα, θα βελτιωθεί σε όλες τις παραπάνω περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Β. Ιόνιο και τη Βόρεια Ελλάδα από Βόρειες – Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 – 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 – 8 μποφόρ. Σταδιακά όμως θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 16 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 11 έως 23 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 20 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 14 έως 19 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς.
 
Πέμπτη 05 – 11 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αρχικά αναμένονται λίγες νεφώσεις. Σταδιακά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα βρέξει στα Βορειοδυτικά. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 5 – 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.
 
Παρασκευή 06 – 11 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ανατολική Μακεδονία. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ένταση 5 – 6 και από το βράδυ 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.
 
Σάββατο 07 – 11 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με αρχικά τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ποιο σταθερό χαρακτήρα και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες Βόρειες περιοχές. Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια, αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Από το μεσημέρι θα βρέξει στη Θεσσαλία και το απόγευμα κατά περιόδους και στις υπόλοιπες περιοχές. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ παροδικά θα είναι αυξημένες και ενδέχεται να βρέξει στη Δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες – Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7 – 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 11 έως 23 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 22 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 15 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 20 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 21 βαθμούς.
 
Ν. Αττικής   Nεφελώδης αναμένεται ο Αττικός ουρανός και θα σημειωθούν βροχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς. Σταδιακά όμως θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις, με ένταση αρχικά 4 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς. Για αύριο Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις στον Αττικό ουρανό, με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες - Νοτιοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
 
N. Θεσσαλονίκης  Νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, που θα δώσουν βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και σταδιακά Νοτιοανατολικοί 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε Δυτικούς - Βορειοδυτικούς έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο Τετάρτη, αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Πολυχρόνης Κώστας

O Καιρός Στην Ελλάδα Σήμερα
πηγή : www.xalazi.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner