Επτά άτομα στον εισαγγελέα σήμερα για τα επεισόδια μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο


Επτά άτομα κρατούνται και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα. Οι επτά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πορείας και των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά την πορεία, κυρίως, στα Εξάρχεια...

Οι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε ομάδα που επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Ένας κατηγορείται ότι κατείχε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, μία κροτίδα, μία μάσκα και σπίρτα και συνελήφθη στις 16:30 στην οδό Ακαδημίας και ένας ακόμη, που συνελήφθη στην οδό Γενναδίου, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά και ο ίδιος ισχυρίζετο ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο συγκεκριμένος, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είναι σεσημασμένος για κλοπές και ναρκωτικά. Οι υπόλοιποι από τους προσαχθέντες αφήνονται ελεύθεροι μετά την εξακρίβωση στοιχείων.

Με τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου, είχε συνάντηση στο γραφείο του Αττικάρχη, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον κ. Λαφαζάνη, οι οποίοι όπως δήλωσαν λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους, μετέβησαν εκεί προκειμένου να ζητήσουν ενημέρωση για τους προσαχθέντες, μετά από πολλά παράπονα που δέχθηκαν από γονείς και άλλους πολίτες.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας τους διαβεβαίωσε ότι όλοι σχεδόν θα αφεθούν ελεύθεροι και ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε αμέσως μετά ευχαριστημένος από τον ειρηνικό χαρακτήρα που είχε η πορεία, αλλά όχι και από τις αθρόες προσαγωγές, κυρίως παιδιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι η Αστυνομία εφάρμοσε φέτος ένα νέο σχεδιασμό σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους φορείς και κατάφερε να γίνει ειρηνική πορεία εκτός από το τέλος της, όταν κατά την αποχώρηση σημειώθηκαν επεισόδια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα Εξάρχεια.

Αναφερόμενος στις προσαγωγές, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η Αστυνομία ήταν αποφασισμένη να τηρηθεί η νομιμότητα και αυτό έγινε, ενώ σημείωσε ότι οι προσαχθέντες, εφόσον δεν προκύπτει κάτι σε βάρος τους, θα αφεθούν ελεύθεροι.


troktiko

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner