Έσβησε η μελωδική φωνή του Πάνου Τζανετή


Ένας από τους ωραιότερους τραγουδιστές της χρυσής εποχής του ελληνικού τραγουδιού, ο Πάνος Τζανετής, μας αποχαιρέτησε χθες το απόγευμα για το μακρύ ταξίδι. Μετά από σκλρή μάχη με τον Καρκίνο, ο αξιαγάπητος καλλιτέχνης με τα...

300 σουξέ {Δεν έχει δρόμο να διαβώ, Βοριάς είν΄ η αγάπη σου, Κλαίει απόψε ο ουρανός, Θα τραγουδήσω για σένα κα} με πολλές συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες και γνήσιο πνευματικό παιδί του Γιώργου Ζαμπέτα, δεν κατάφερε να αντέξει και λύγισε, σε ηλικία 70 ετών. Ο Πάνος Τζανετής, συνεργάστηκε με όλους τους κολοσσούς της ελληνικής μουσικής. Χατζιδάκι, Ζαμπέτα, Μαρκόπουλο, Σπανό, Ξαρχάκο, Βίρβο και πολλούς άλλους. Τις δεκαετίες ΄60 -΄70 κυριάρχησε στην δισκογραφία και τα νυχτερινά κέντρα και έδωσε άλλη πνοή στα τραγούδια της Ελλάδας. Στα κέντρα συνεργάστηκε με Καζαντζίδη, Μαρινέλλα, Μητσιά, Μπέμπα Μπλανς, Μάνο Παπαδάκη και πλήθος άλλων τραγουδιστών. Η κηδεία του έγινε χθες στην Χαλκίδα, χωρίς κανένας συνάδελφος να βρεθεί εκεί. Πρέπει να τονίσουμε πως στο ενεργητικό του έχει περισσότερες από 50 συμμετοχές σε ελληνικές ταινίες.

Υ.Γ Είχα την τύχη και την χαρά να συνεργαστώ με τον Πάνο Τζανετή τουλάχιστον τέσσερις φορές, παλιότερα και πέρυσι. Ήταν ένας από τους λίγους ευαίσθητους ανθρώπους στον καλλιτεχνικό χώρο. Γι΄ αυτό άλλωστε και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια. Τελευταία δημόσια εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν τον Μάρτιο του 2009 στην εκπομπή "¨Εχει Γούστο" την οποία επιμελήθηκε εγώ. Σε αυτή την ιστορική εκπομπή συνυπήρξαν Πάνος Τζανετής, Μάνος Παπαδάκης και οι χορευτές του Ζαμπέτα, τους οποίους επανένωσα μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Πριν από έναν μήνα με κάλεσε ξανά στο σπίτι του στην Χαλκίδα. "Θέλαω να μου πάρεις την τελευταία συνέντευξη πριν πεθάνω" μου λέει. Δεν πίστεψα ότι θα πεθάνει τόσο γρήγορα, αν και ήταν πολύ καταβεβλημένος. Με την κάμερά μου πήγα, θυμηθήκαμε τα παλιά, τραγούδήσε και μου είπε: "να΄σαι σίγουρος πως θα κάνουμε μια μεγάλη συναυλία εδώ στην Χαλκίδα και θα τους μαζέψουμε όλους". Τελικά λίγο πριν κηδευτεί με μπουζούκια τραγουδήσαμε τραγούδια του "Δεν έχει δρόμο να διαβώ" "Βοριάς" και άλλα. Φίλε Πάνο, όλοι εμείς που σε γνωρίζαμε, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Νικόλαος Ε. Νικόλιζας
Δημοσιογράφος 


megaramme.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner