Αυξάνουν τα κρούσματα της γρίπης και στη Ρόδο


Διαστάσεις άρχισε να προσλαμβάνει και στη Ρόδο η λεγόμενη «νέα γρίπη», αλλ' ευτυχώς, μέχρι στιγμής είναι ήπιας μορφής και δεν αναφέρονται περιπτώσεις ασθενών με σοβαρές επιπλοκές, πλην ίσως δύο περιπτώσεων, που αντιμετωπίζονται επιτυχώς στο Νοσοκομείο.
Η νέα γρίπη δεν δείχνει να ξεχωρίζει άτομα...


και ηλικίες, διαπιστώνονται, ωστόσο, ιδιαίτερες ευαισθησίες για τα παιδιά και γι' αυτό ο γονείς σπεύδουν (μαζικά) στο Νοσοκομείο, χωρίς να χρειάζεται αυτό στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μπορούν συγκεκριμένα να αντιμετωπίζονται στο σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών.
Ενόψει της καταστάσεως που τείνει να διαμορφωθεί, να πάθει δηλαδή «έμφραγμα» το νοσοκομείο (καθώς, όσο περνάει ο καιρός και έρχεται ο βαρύς χειμώνας τα κρούσματα θα αυξάνουν κατά γεωμετρική πρόοδο), αναμένεται η ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να συγκεντρωθούν οι παιδίατροι της Ρόδου και να συμφωνήσουν πάνω σε ένα μίνιμουμ τρόπο αντιμετωπίσεως των περιστατικών και ποια απ'αυτά θα οδηγούνται στο Νοσοκομείο.
Γενικώς πάντως πιστεύεται ότι μέχρι και τον Μάρτιο θα έχει νοσήσει η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Παρ' όλα αυτά δεν συμφωνούν όλοι (οι γιατροί) αν θα πρέπει ή όχι να γίνει το εμβόλιο.
Στο μεταξύ έκλεισαν χθες με απόφαση του νομάρχη και άλλα σχολεία, λόγω ακριβώς της εξαπλώσεως της νόσου.


http://www.dimokratiki.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner