Η πανδημία στο ζενίθ τα Χριστούγεννα

«Γριπιασμένα» θα είναι τα εφετινά Χριστούγεννα. Οι ειδικοί επιστήμονες εντείνουν τις προσπάθειές τους προς την κατεύθυνση της δημιουργίας «φράγματος» έναντι του ιού Η1Ν1 μέσω του μαζικού εμβολιασμού. Στόχος είναι οεμβολιασμός 4 εκατ. ατόμων.

Την ίδια στιγμή, οι εκπρόσωποι των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ επισημαίνουν ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι το πανδημικό εμβόλιο είναι ασφαλές. Χθες το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης αποφάσισε τη χορήγηση του πανδημικού εμβολίου και στα παιδιά από την ηλικία των έξι μηνών, καθώς λίγο πριν
από τα Χριστούγεννα το πανδημικό κύμα αναμένεται να φθάσει στο ζενίθ του.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κλείσουν τα σχολεία νωρίτερα από άλλες χρονιές για τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες διακοπές. Την απόφαση θα λάβουν την επόμενη εβδομάδα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, ενώ σήμερα το θέμα θα συζητηθεί και στο υπουργείο Παιδείας. Ως τώρα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης είναι 6.120- μόνο την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 1.873 περιστατικά. Οι ειδικοί εκτιμούν, όμως, ότι έχουν ήδη νοσήσει περί τους 800.000 Ελληνες.
tovima
 
trelokouneli

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner