Χωρίς αιφνιδιασμούς το νέο εξεταστικό σύστημα
Το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα εφαρμοστεί τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την κατάληξη του σχετικού διαλόγου, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Σύντομα και η απόφαση για τη βάση του «10».

Όπως διευκρίνισε η υφυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ3, το νέο σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, σύστημα που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση μετά από διάλογο και χωρίς αιφνιδιασμούς, δεν αφορά τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου, ενώ διαβεβαίωσε ότι για λόγους παιδαγωγικούς το νέο σύστημα εισαγωγής θα εφαρμοστεί τουλάχιστον τρία χρόνια μετά την κατάληξη του διαλόγου.

«Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν και δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πανικό και αβεβαιότητα. Δεν θα πρέπει επομένως να αντιμετωπίσουν το νέο εξεταστικό και για λόγους παιδαγωγικούς. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι το οποίο είναι αντιπαιδαγωγικό», τόνισε μεταξύ άλλων. κ. Χριστοφιλοπούλου.

Eρωτηθείσα εξάλλου, αν η πλήρης κατάργηση της βάσης του «10» ή η αντικατάστασή της με ένα σύστημα κυμαινόμενης βάσης, θα ισχύσουν από την τρέχουσα ή την επόμενη εξεταστική περίοδο, η υφυπουργός Παιδείας γνωστοποίησε ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία των εναλλακτικών σεναρίων, σημειώνοντας πως αν το σύστημα που θα επιλεγεί είναι σύνθετο και θέλει επεξεργασία η εφαρμογή του θα πάει για το 2011.

«Δεν θα αργήσουμε πολύ. Διαβεβαιώνω όμως για το εξής: δεν πρόκειται να πάμε σε βάθος χρόνου, θα αποφασίσουμε σύντομα και δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν», ξεκαθάρισε η υφυπουργός.
 

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner