Οι 6 «ΦΥΛΕΣ» των Ελλήνων σε σχέση με την τεχνολογία!Σύμφωνα με την έρευνα, οι ομάδες που καταγράφονται εμφανίζονται λιγότερο ή περισσότερο εξοικειωμένες με τη νέα τεχνολογία, με τις μικρές ηλικίες να αποτελούν προνομιακό χώρο υποδοχής τους. Παρά τις διαφορές, ωστόσο, η χρήση του κινητού φαίνεται ότι λειτουργεί... ενωτικά για όλες τις ομάδες, καθώς η κινητή έχει πλέον ξεπεράσει και τη σταθερή τηλεφωνία.

Οι 6 «φυλές» έχουν ως εξής:

ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ (18%): Κυρίως αγόρια, μαθητές και φοιτητές σε μεγάλα αστικά κέντρα. Χρησιμοποιούν την τεχνολογία για ψυχαγωγία και διασκέδαση, ενώ συχνά «κατεβάζουν» μουσική και ταινίες.

ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΙ 30ΑΡΗΔΕΣ (8%): Αντρες και γυναίκες, νεαροί εργαζόμενοι και φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονται σε μια μεταβατική φάση στη ζωή τους και είναι συνήθως ανύπαντροι. Η τεχνολογία είναι γι αυτούς τρόπος ζωής καθώς μεγάλωσαν με αυτήν.

ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΙ (9%): Ανθρωποι ηλικίας 35+, άντρες και γυναίκες εξίσου, εργαζόμενοι, μέσης και ανώτερης κοινωνικοοικονομικής τάξης. Η τεχνολογία είναι γι αυτούς εργαλείο δουλειάς, το οποίο χρειάστηκε να μάθουν και σταδιακά έβαλαν στη ζωή τους.

ΟΙ ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ (25%): Ατομα ηλικίας 45+, άντρες και γυναίκες εξίσου, μέσης και ανώτερης κοινωνικοοικονομικής τάξης. Αντιμετωπίζουν την τεχνολογία ως κάτι θετικό, το οποίο αφορά κυρίως άλλους, ενώ οι ίδιοι κάνουν πιο επιλεκτική χρήση κυρίως κινητού τηλεφώνου.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ (9%): Οι experts της τεχνολογίας είναι κυρίως άντρες σε ευρύ φάσμα ηλικιών, το οποίο κυμαίνεται από 20 έως 40 ετών, ανώτατης μόρφωσης. Ζουν συνήθως στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και γνωρίζουν τα πάντα από υπηρεσίες και εφαρμογές.

ΟΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ (31%): Κυρίως γυναίκες και ηλικίες άνω των 50 ετών σε αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για άτομα κατώτερου μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, τα οποία αντιμετωπίζουν την τεχνολογία ως κάτι απόμακρο ή και αρνητικό που μπαίνει στη ζωή τους με πολύ αργούς ρυθμούς. Τα μέλη της ομάδας απέκτησαν κινητό τελευταία.

thenewsbus

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner