Ανακοίνωση μαθητών 1ου Λυκείου Ιωαννίνων


Με αφορμή την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 'Πρωινά Νέα' στις 17/11/09 η οποία αναφερόταν στα γεγονότα της προηγούμενης μέρας που έλαβαν χώρα στο 1ο Λύκειο και στη Νομαρχία των Ιωαννίνων, ως δεκαπενταμελές συμβούλιο του 1ου Λυκείου θα θέλαμε να αναφερθούμε και εμείς στα περιστατικά...
της Δευτέρας και να παρουσιάσουμε τα γεγονότα με τον τρόπο που έγιναν και όχι με τον τρόπο που ακούγονται.
Πρώτα πρώτα, πρέπει να τονίσουμε ότι όλες οι ενέργειες που πράξαμε ήταν ύστερα από αποφάσεις τις οποίες λάβαμε συλλογικά με τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου μας και πως δεν είχε υπάρξει καμία υποκίνηση από κομματικές παρατάξεις, όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας. Αναλυτικά, διατυπώθηκε από το δημοσιογράφο κ. Π. Μπούρδο, η άποψη ότι η κινητοποίηση των μαθητών καθοδηγήθηκε από το ΚΚΕ, χωρίς όμως καν να στηρίξει την πληροφορία. Θέλουμε να τονίσουμε πως η λανθασμένη αυτή πληροφορία αποτελεί προσβολή προς την μαθητική κοινότητα του σχολείου που υποβαθμίζει τόσο την προσπάθεια μας όσο και τη νοημοσύνη μας.
Σχετικά με τα γεγονότα, ύστερα από δίωρη αποχή που πραγματοποιήσαμε τη δεύτερη και τρίτη ώρα, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στο Νομάρχη Ιωαννίνων, κύριο Αλέξανδρο Καχριμάνη. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι η απόφασή μας δεν ήταν βεβιασμένη και ότι απευθυνθήκαμε σε αυτόν αφού μάθαμε ότι η συνέλευση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, η οποία είχε ως θέμα συζήτησης μεταξύ των άλλων και τα κρούσματα της νέας γρίπης, δεν θα πραγματοποιούταν τελικά όπως μας είχαν ενημερώσει. Ξεκίνησε λοιπόν από το σχολείο μας μια ομάδα 70 μαθητών κατευθυνόμενων προς την Νομαρχία, θέλοντας να δείξουμε ότι οι κινήσεις μας ήταν εν γνώση και υποστήριξη της πλειοψηφίας των μαθητών του σχολείου μας. Δεν πραγματοποιήθηκε κανενός είδους πορείας, όπως ειπώθηκε σε τοπικό κανάλι των Ιωαννίνων. Εν αντιθέσει η διέλευσή μας ήταν διακριτικότατη. Τον κύριο Νομάρχη συνάντησαν τρεις αντιπρόσωποι του σχολείου εκ των οποίων ο ένας ήταν η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς. Ο κύριος Καχριμάνης άκουσε τις ανησυχίες μας, τις βρήκε λογικές και μας διαβεβαίωσε ότι θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την αναστολή λειτουργίας του 1ου Λυκείου. Αμέσως ο αντινομάρχης παιδείας, κύριος Κολόκας, κατευθύνθηκε μαζί μας προς το σχολείο για την άμεση πληροφόρησή του από τον διευθυντή. Την Δευτέρα το μεσημέρι πάρθηκε η πρώτη απόφαση προσωρινής αναστολής της λειτουργίας για δύο μέρες και την Τρίτη το πρωί η απόφαση διακοπή της λειτουργίας μέχρι τις 23 Νοεμβρίου.
Γονείς και μαθητές του λυκείου μας ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατούσε κυρίως λόγω του ότι ένας μεγάλος αριθμός μαθητών ήταν άρρωστος, δεν γνωρίζαμε τον ακριβή αριθμό ατόμων που είχαν νοσήσει από την γρίπη Η1Ν1 και δεχόμασταν διαφορετικούς ισχυρισμούς πάνω στο θέμα από τους καθηγητές και τον Λυκειάρχη μας.
Από την πλευρά μας ως μαθητές δεν επιζητούμε ευθύνες ούτε για την ελλιπέστατη ενημέρωση που δεχτήκαμε σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο μας ούτε για τα μέτρα προφύλαξης που είχαν ληφθεί, τα οποία ήταν τα τυπικά (αν και σε πολλά σχολεία της πόλης δεν υπήρχαν ούτε και αυτά). Αποφασίσαμε απλώς να κινητοποιηθούμε εμείς οι ίδιοι, διότι διαπιστώναμε μια αδρανοποίηση από μέρους των αρμόδιων φορέων. Κρίνουμε απαραίτητη την κίνηση του κύριου Νομάρχη και (αν και δεν έχουμε έρθει ακόμη σε επικοινωνία) θεωρούμε ότι και ο σύλλογος γονέων έχει την ίδια άποψη.
Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε να παρακαλέσουμε να μην δημοσιεύονται ειδήσεις με παραποιημένα τα γεγονότα. Όσο για την απόφαση του κυρίου Νομάρχη η οποία δέχτηκε και αυτή κριτικές, έχουμε να πούμε, ότι αν μη τι άλλο, πήρε κάποια πρωτοβουλία, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους φορείς. Γι' αυτό τον λόγο αν είναι να δεχτεί κριτική να είναι από κάποιον τομέα ο οποίος έδρασε και αυτός.

Σας ευχαριστούμε για τη δυνατότητα δημοσίευσης της άποψης μας,


Οι εκπρόσωποι του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου Του 1ου Γ.Ε.Λ. Ιωαννίνων


[πηγή]

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner