"Εξάρχεια - Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί"


"Η κατάσταση στα Εξάρχεια μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Ο Χρυσοχοϊδης και ο Βούγιας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ( μετονομάστηκε έτσι από Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ) θέλησαν να "δείξουν" πώς ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των πολιτών αυτού του κράτους...

Έτσι λοιπόν μετά την επιτυχή εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη (Ας μην έσκαγε η βόμβα στον Ξηρό και τότε θα σας έλεγα εγώ...) τώρα ο Χρυσοχοϊδης θέλει να διαλύσει το "άβατο" των εξαρχείων. Πριν λοιπόν σας παρουσιάσουμε αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά επίσης σας παρουσιάσουμε και αυτά που γράφονται στο περίφημο πλέον "κρατικό" indymedia" το οποίο προστατεύεται από την πανεπιστημιακή ασυλία, θέλουμε να σας τονίσουμε κάτι που θα το θυμηθείτε...Ή τα περιστατικά των "αναρχικών" και μή, θα σταματήσουν ως δια μαγείας γιατί απλά δεν θα υπάρχουν πια στους δρόμους οι γνωστοί άγνωστοι κατ' όπιν εντολών "εκ των άνωθεν"...Ή τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος της κυβέρνησης Παπανδρέου μια που τα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου και μάλιστα όσο πλησιάζει η δίκη για τον Θάνατο Γρηγορόπουλου (15 Δεκεμβρίου) , θα μοιάζουν παραπτώματα μπροστά σε αυτά που έρχονται...

Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί:

Το επαναλαμβανόμενο σκηνικό των τελευταίων ημερών με τις εκτεταμένες επιχειρήσεις "σκούπες" στην περιοχή των Εξαρχείων είχε ως αφορμή και σημείο εκκίνησης την καταδρομικού τύπου επίθεση ομάδας νεαρών, οι οποίοι προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε αυτοκίνητα, τράπεζες και καταστήματα. O Χρυσοχοϊδης μίλησε για "άβατο" Εξαρχείων το οποίο πρέπει να σταματήσει και να διαλυθεί. Και πως οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν ανέμελοι και ελεύθεροι όπου θέλουν χωρίς να φοβούνται περιοχές της Ελλάδος. Και κάπως έτσι λοιπόν με τους αστυνομικούς να έχουν χυθεί στους δρόμους και τους "θαμώνες" των Εξαρχείων να βρίσκονται σε δίωξη ξεκίνησε το πανηγύρι.

Γνωστός δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις αναρχικών και ήταν ανάμεσα στα 81 άτομα που προσήχθησαν χθες το βράδυ, αναφέρει ότι ομάδες αποτελούμενες από περίπου 30 αστυνομικούς εισέβαλαν στις καφετέριες των Εξαρχείων, με την αιτιολογία ότι θα πραγματοποιούσαν υγειονομικό έλεγχο.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έβγαζαν τους θαμώνες από τα μαγαζιά και προχωρούσαν «τυφλά» σε προσαγωγές «για εξακριβώσεις στοιχείων», όπως έλεγαν, ακόμα και αν οι προσαχθέντες τους έδειχναν τις ταυτότητές τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάστηκαν ως «μάρτυρες» για τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους ζητηθούν και πάλι τα στοιχεία τους.

Χθες το βράδυ, σύμφωνα με το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», εκατοντάδες αστυνομικοί περικύκλωσαν την περιοχή των Εξαρχείων, εισέβαλαν σε μπαρ, προσήγαγαν μεγάλο αριθμό ατόμων που έπινε υπόπτως… ποτό και υπέβαλαν σε εξευτελιστικούς ελέγχους ακόμα περισσότερα.

Μάλιστα, μια ομάδα ασφαλιτών επιχείρησε να εισβάλει στο Στέκι Μεταναστών της οδού Τσαμαδού, πράγμα που αποτράπηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκομένων.

Και καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου:
«Μετά τη χθεσινή βραδιά, έγινε φανερό ότι όταν η νυν κυβέρνηση μιλούσε προεκλογικά για «πράσινη ανάπτυξη», εννοούσε την πλήρη ανάπτυξη και κατάληψη του κέντρου της Αθήνας από τα ΜΑΤ.»

Από την άλλη μεριά τώρα στο indymedia εμφανίζονται αυτές οι συνομιλίες...Δείτε και αξιολογήστε με την κρίση σας την σοβαρότητα της κατάστασης που εισερχόμαστε..."


http://enimerwsi-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_10.html

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner