"Υπολειτουργούν τα εργοστάσια μορίων στην Αλόνησσο"

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στο νησί της Αλοννήσου με το θέμα της τοποθέτησης δασκάλων στο δημοτικό αλλά και καθηγητών στο Γυμνάσιο/Λύκειο.
Λόγω της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατείας και του συστήματος «βολέματος» που υπάρχει στο σύστημα του υπουργείου παιδείας για τις μεταθέσεις-αποσπάσεις κοντεύουμε μέσα Οκτώβρη και τα σχολεία του νησιού ακόμη υπολειτουργούν.
Αναλυτικά στο Δημοτικό Σχολείο το ΔΣ του Συλλόγου μας ήρθε αντιμέτωπο με μια πρωτόγνωρη κατάσταση σχετικά με την τοποθέτηση των δασκάλων αφού...
επικρατεί -όπως μας ενημέρωσαν- το εξής καθεστώς, εν γνώσει όλων από ότι καταλάβαμε. Όποια δασκάλα μένει έγκυος κανονίζει και ζητά μετάθεση στην Αλόννησο γιατί έχει 9 μόρια (ενώ στο Βόλο 1). Μόλις έρχεται η ώρα να αναλάβει υπηρεσία απλά ενημερώνει ότι έχει άδεια ανατροφής και γειά σας. Εννοείται ότι μόλις λήξει η άδεια της επιστρέφει εκεί που πραγματικά θέλει με 9 μόρια στο τσεπάκι συν κάποια επιδόματα που παίρνουν λόγω δυσπρόσιτης περιοχής κτλ. Αυτή τη στιγμή έχουμε 5 (πέντε) τέτοιες περιπτώσεις αλλά δάσκαλο στην Τρίτη τάξη ακόμη δεν έχουμε. Εννοείται ότι οι υπόλοιποι δάσκαλοι που είναι εδώ και προσπαθούν με τα παιδιά μας είναι τα κορόιδα της υπόθεσης.
Ας ελπίσουμε ότι η νέα ηγεσία θα λάβει υπόψην της το συγκεκριμένο απαράδεκτο καθεστώς και θα τολμήσει να ξεβολέψει μερικούς από τα γραφεία τους και να έρθουν στα νησιά μας να κάνουν μάθημα.
Στο Γυμνάσιο/Λύκειο, από την αρχή της σχολικής χρονιάς λείπουν πέντε καθηγητές, (φιλόλογος, μαθηματικός, οικονομολόγος, πληροφορικός και γυμναστής) και δυστυχώς μέχρι σήμερα το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχουν 100 παιδιά στα σχολείο μας, των οποίων το μέλλον εξαρτάται από το σχολικό σύστημα που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. Δεν είναι επιτρεπτό να υπολειτουργεί ένα σχολείο ένα μήνα μετά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς Πώς να συναγωνιστούν τα παιδΊά της Αλοννήσου τα παιδιά των άλλων μεγάλων πόλεων στις εξετάσεις: Οι γονείς, που έχουν τη δυνατότητα, αρχίζουν και μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία των πόλεων. Αυτή είναι η λύση; Τα παιδιά των οικογενειών, που δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα, δεν έχουν το δικαίωμα για ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα παιδιά;
Με βάση τα παραπάνω σας ζητάμε να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες, τοποθετώντας πέντε καθηγητές με τις παραπάνω ειδικότητες στο γυμνάσια/λύκειο Αλοννήσου ή να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις οι καθηγητές που λείπουν με απόσπαση σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες, έτσι ώστε το σχολείο μας επιτέλους να λειτουργήσει κανονικά για το σχολικό έτος 2009-2010.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ
& Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ


troktiko.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner