Αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Κυριακή των εκλογών!

   Eυχαριστούμε το www.xalazi.gr
 
  
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ   ΕΚΔ 04/10/09  ΩΡΑ 00.01
 
 
Eπόμενες Ώρες  Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται άστατος καιρός με νεφώσεις, που κατά περιόδους θα αυξάνονται και πιθανόν για λίγο, να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικές - Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 μποφόρ, αλλα στο Αιγαιο από Νότιες - Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 7 μποφόρ. Από το βράδυ όμως, θα στραφούν σε Βόρειους, με ένταση αρχικά 6 μποφόρ.
 
Κυριακή 04 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία,τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσεις. Από το μεσαημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, αναμένονται νεφώσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα είναι αυξημένες, οπότε και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ θα πάρχουν και διαστήματα με σχετικά καλό καιρό. Αισθητή βελτίωση του ακιρού αναμέενται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα στραφούν σε Δυτικούς – Βορειοδυτικούς, με ένταση 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Δευτέρα 05 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, θα υπάρχουν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ όμως, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Τρίτη 06 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Τετάρτη 07 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Πέμπτη 08 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 6 - 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Παρασκευή 09 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 6 - 7 μποφόρ. Από το βράδυ 4 – 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Σάββατο 10 – 10 – 09   Λίγες νεφώσεις σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Κυριακή 11 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αυξηθούν και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ποιο σταθερό χαρακτήρα και σταδιακά θα ενταθούν, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο που τη νύχτα, θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα. Στην Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο σε Δυτικούς – Νοτιοδυτικούς, με ένταση 4 και αργότερα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα Βοριάδες – Βορειοδυτικοί 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 24 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 27 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 15 έως 26 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 14 έως 25 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 28 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 17 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 24 βαθμούς.
 
Ν. Αττικής   Για τις επόμενες ώρες, αναμένονται νεφώσεις στον Αττικό ουρανό. Κατά περιόδους θα είναι αυξημένες και πιθανόν για λίγο να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής όμως διάρκειας. Άνεμοι Νοτιοδυτικοί 4 - 5 μποφόρ. Γενικότερα για σήμερα Κυριακή, αναμένονται λίγες νεφώσεις. Πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανόν τις πρωινές ώρες, να σημειωθεί τοπική βροχή. Βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα στραφούν Βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
N. Θεσσαλονίκης  Για τις επόμενες ώρες, αναμένονται νεφώσεις στην όμορφη Θεσσαλονίκη, με παροδικές βροχές. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί έως 4 μποφόρ. Γενικότερα για σήμερα Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες παροδικές βροχές το πρωί. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Πολυχρόνης Κώστας

O Καιρός Στην Ελλάδα Σήμερα
 

 Αναλυτικό Δελτίο Καιρού
 
                
Ύπουλο αποδείχθηκε το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρεάζει από εχθές, καθώς τελικά κατάφερε να δώσει καταιγίδες, ακόμη και στην Ανατολική Ελλάδα, με χαρακτηριστική περίπτωση την περιοχή της Αθήνας. Στην υπόλοιπη χώρα, τα καιρικά φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις, είχαν έντονο χαρακτήρα. Ωστόσο από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού, που θα διατηρηθεί ολόκληρη την εβδομάδα. Να δούμε όμως τι άφησε πίσω του το χαμηλό βαρομετρικό. Μία μόνο ώρα ήταν αρκετή για να προκληθούν σοβαρές καταστροφές από ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το νόμο Σερρών.
 
Μεγάλες ζημιές υπέστη το  οδικό επαρχιακό δίκτυο και εθνική οδός Σερρών – Δράμας, η οποία  κόπηκε στα δυο όταν από τη έντονη νεροποντή, οι χείμαρροι του Μενοίκιου όρους πλημμύρισαν. Εντωμεταξύ, για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστός ο επαρχιακός δρόμος Ν.Σουλίου - Οινούσας. Υπόγεια σπιτιών στον οικισμό των Επταμύλων, πλημμύρισαν, ενώ στον επαρχιακό δρόμο Σερρών - Χιονοχωρίου, κάηκε αποθήκη, μετά από χτύπημα κεραυνού. Προβλήματα άφησε όμως πίσω της και η καταιγίδα που ξέσπασε, νωρίς εχθές το πρωί, στα νότια και ανατολικά προάστια του Ν. Αττικής, αλλά και στην περιοχή της Καβάλας.
 
Στη μάχη της ενημέρωσης σας, για άλλη μια χρονιά είμαστε εδώ, να προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε, όσο γίνεται καλύτερα, την εξέλιξη του καιρού σε καθημερινή βάση. Σίγουρα μέσα σε αυτή την πορεία θα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος άλλωστε. Ελπίζουμε με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία χρονιά, να αποφύγουμε σκοπέλους και… ναρκοπέδια.
 
Στόχος μας, για ακόμη μια χρονιά, να σας μεταφέρουμε γνώσεις, ενημέρωση και γιατί όχι να σας ανεβάσουμε την αδρεναλίνη στα ύψη. Εξάλλου ο ενθουσιασμός μας για τον καιρό, παραμένει υψηλός και αυτό είναι η κινητήρια δύναμη μας σε αυτή την πορεία των 3 χρόνων. Ωστόσο, κοιτάμε να κάνουμε και βήματα μπροστα.
 
Για αυτό και έχουμε ενσωματώσει στην ομάδα μας, νέα άτομα, ενώ έχουμε ξεκινήσει και νέες συνεργασίες με άλλες σελίδες, ώστε να μπορέσουμε να σας μεταφέρουμε τον παλμό της επικαιρότητας. Κάθε Πέμπτη στις 22.00 το βράδυ, ( αλλά και κάθε Κυριακή στις 20.00 το βράδυ σε επανάλυψη) , μέσα από το ιντερνετικο Enimerwsi Radio, μέσα από την ενημερωτική σελίδα www.enimerwsi.gr θα μπορείτε να ακούτε την εκπομπή Greek Meteo News. Τη γνωστή εκπομπή του Radio Xalazi που πλέον ανοίγει τα φτερά της και πέρα από τα σύνορα του xalazi.gr
 
Παράλληλα, όπως θα έχετε διαπιστώσει, αναβαθμίσαμε τη σελίδα μας, ώστε να είναι ακόμη ποιο εύχρηστη και ποιο ενημερωτική, προσθέτοντας νέες στήλες, ενώ πλέον εκδίδουμε δελτίο θαλασσών και δελτίο καιρικών συνθηκών για τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Ελπίζοντας να ανταπεξέλθουμε και φέτος στις προσδοκίες σας, σας ευχόμαστε έναν καλό χειμώνα και ελπίζουμε να σας έχουμε δίπλα μας, στις καλές και…στις κακές μας στιγμές. 
 
 πηγή : www.xalazi.gr  

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner