Ο καιρός όλης της εβδομάδας! 
 
 
  
 
 
  


 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ   ΕΚΔ 12/10/09  ΩΡΑ 18.00
 
 
Δευτέρα 12 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και καταιγίδες. Σταδικά τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αρχικά τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά όμως θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές από το απόγευμα κυρίως και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με ένταση 5 – 6 μποφόρ και αργότερα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 25 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 27 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 29 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 16 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 26 βαθμούς.
 
Τρίτη 13 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις που θα δώσουν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αυξημένες παροδικά νεφώσεις, με παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 8 – 9 μποφόρ. Από το βράδυ όμως θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς, με ένταση αρχικά 6 – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 20 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 21 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 9 έως 18 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 25 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 14 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 21 βαθμούς.
 
Τετάρτη 14 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα βρέξει, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και τη νύχτα της Δυτικής Μακεδονίας. Στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες - Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 6 – 7 μποφόρ. Το βράδυ στα Δυτικά θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς με ένταση 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 15 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 16 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 16 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 7 έως 14 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 12 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 13 έως 19 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 11 έως 16 βαθμούς.
 
Πέμπτη 15 – 10 – 09   Σταδιακή επιδείνωση του καιρου. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα ενταθούν σημαντικά. Χιόνια θα πέουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οπόιες το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Βόρειες - Βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Αιγαίο, στρεφόμενοι όμως σε Νοτιοδυτικούς με ένταση 6 - 7 μποφόρ και αργότερα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 17 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 18 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 12 έως 18 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 9 έως 16 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 20 βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 14 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 22 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 13 έως 18 βαθμούς.
 
Παρασκευή 16 – 10 – 09   Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα Κεντρικά και Ανατολικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί με ένταση 7 - 8 μποφόρ και αργότερα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 20 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 10 έως 18 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 22βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 16 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 24 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς.
 
Σάββατο 17 – 10 – 09   Σε όλη τη χώρα αναμένεται άστατος καιρός. Θα υπάρχουν νεφώσεις, που κατά περιόδους θα αυξάνονται και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί - Νοτιοδυτικοί με ένταση 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στη Κεντρική Ελλάδα από 11 έως 19 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 13 έως 20 βαθμούς, στα Βορειοδυτικά από 10 έως 18 βαθμούς, στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα από 14 έως 22βαθμούς, στο Κεντρικό Αιγαίο από 16 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 24 βαθμούς και τέλος στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 14 έως 20 βαθμούς.
 
Ν. Αττικής   Για αύριο Τρίτη, αναμένονται νεφώσεις στον Αττικό ουρανό. Σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 μποφόρ και το απόγευμα Βορειοδυτικοί 5 - 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά από το απόγευμα θα σημειώση πτώση. Για την Τετάρτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις στον Αττικό ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το βράδυ σε Νοτιοδυτικούς με ένταση 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
N. Θεσσαλονίκης  Για αύριο Τρίτη, αναμένονται αρχικά νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε Βορειοδυτικούς 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα σημειώση σημαντική πρώση από το απόγευμα. Για την Τετάρτη, αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις. Σταδιακά θα πυκνώσουν και πιθανόν να βρέξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά θα σημειώση μικρή πτώση από το απόγευμα.
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ
Πολυχρόνης Κώστας
 www.xalazi.gr 

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner