Εισάγουμε φθηνότερα ό,τι παράγουμε στην Κρήτη!

Τα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα μας από όλες τις πλευρές του πλανήτη έχουν εκτοπίσει τα ντόπια, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς του Ηρακλείου υποστηρίζουν πως οι καταναλωτές στηρίζουν τα τοπικά προϊόντα αρκεί, φυσικά, να υπερέχουν σε ποιότητα και να πωλούνται σε λογικές τιμές.
«Δαγκωτά»… επιλέγουν τα τοπικά προϊόντα οι Ηρακλειώτες, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Ωστόσο, επισημαίνουν πως

και οι ίδιοι οι παραγωγοί πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να παρέχουν στον κόσμο προϊόντα υψηλής ποιότητας.

«Στην ελληνική αγορά εισάγονται προϊόντα μονάχα όταν έχουμε έλλειψη σε ντόπια», αναφέρει ο πρόεδρος των οπωροπωλών Ηρακλείου, κ. Μιλτιάδης Χαλκιαδάκης. Για παράδειγμα, όταν οι πατάτες από τη Μεσαρά και τα Μάλια δεν καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών, τότε μπαίνει στο.. παιχνίδι η αιγυπτιακή. «Δεν έχω παρατηρήσει τα ξένα προϊόντα να εκτοπίζουν τα δικά μας, τα οποία είναι ανώτερης ποιότητας. Όταν, όμως, τελειώσουν ή δεν είναι η εποχή τους, τότε έρχονται τα εισαγόμενα», υποστηρίζει. Ωστόσο, ανεξαρτήτως εποχής και ελλείψεων, εισαγόμενα προϊόντα υπάρχουν στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ του εξωτερικού.

«Ελλείψει εγχώριων προϊόντων, ο κόσμος προσαρμόζεται», λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των κρεοπωλών Ηρακλείου, κ. Γιώργος Βασιλάκης. Όπως εξηγεί, ελλείψεις σε μοσχάρι και χοιρινό παρατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, κάτι που δεν ισχύει σε κοτόπουλο και αμνοερίφια. «Κατά κανόνα, τα ντόπια κρέατα είναι πιο ακριβά, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, εξαρτάται από την ποιότητα», αναφέρει.

«Ο κόσμος προτιμά τα καλά προϊόντα και δεν ενδιαφέρεται από πού είναι, αρκεί να είναι καλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές», αναφέρει ο πρόεδρος της λαχαναγοράς, κ. Γιώργος Πουλινάκης. Χαρακτηριστικά αναφέρει, επίσης, πως «η Κρήτη είναι η Γη της Επαγγελίας, βγάζει τα πάντα, από μας εξαρτάται αν θα αφήσουμε να έρθουν ξένα προϊόντα στην αγορά.» Ο κ. Πουλινάκης τονίζει πως είμαστε ελεύθερη αγορά και μπορεί να εισάγοντα προϊόντα από παντού.
Απο
http://irakliowebradio2.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner