Ο Έρογλου δεν αποκλείει διακοπή των συνομιλιών‏

Ο νέος "πρωθυπουργός" των κατεχομένων Ντερβίς Έρογλου δεν αποκλείει διακοπή των συνομιλιών για το κυπριακό, σε περίπτωση εφαρμογής της απόφασης του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στην υπόθεση Απόστολίδη εναντίον Όραμς.
Οι Τουρκοκύπριοι, είπε, πρέπει να αναμένουν την απόφαση της Βρετανικής δικαιοσύνης για να δουν, αν μπορούν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα ''Σημερινή'', ο κ. Έρογλου αναφέρει ότι οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να λυθεί το κυπριακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και όχι στους διαδρόμους των δικαστηρίων, κατά την έκφρασή του.
Προσθέτει επίσης ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν οι πωλήσεις των περιουσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, αφού, όπως αναφέρει, η ζωή συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα λυθεί το κυπριακό.
Σε σχέση με τις συνομιλίες ο κ. Έρογλου υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές πρέπει να εκχωρήσουν κάποιες από τις κυριαρχίες τους, κατά την έκφρασή του, για να υπάρξει λύση και να δημιουργηθεί ένα νέο κράτος.
Προβάλλει, επίσης, τον ισχυρισμό ότι οι Τουρκοκύπριοι "έχουν τη δική τους κυριαρχία και πρέπει να μετέχουν ως ίσοι στο κράτος που θα προκύψει". Δεν μπορεί, πρόσθεσε, "να γίνει αποδεκτή η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας".
Ο κ.Έρογλου δηλώνει ότι διαφωνεί με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ότι η μεγαλύτερη εγγύηση της λύσης στην Κύπρο θα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner