Στο σχολείο του μέλλοντος ο Καραμανλής, στη χώρα του παρελθόντος!


Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί την πρότυπη "σχολική τάξη του μέλλοντος" στο Χαλάνδρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας Αρη Σπηλιωτόπουλο και τον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο πρωθυπουργός...

μετά την επίσκεψή του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές και σημείωσε ότι η τάξη του μέλλοντος την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα περιέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για εφαρμογή εξατομικευμένης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα, ο οποίος προσφέρει απεριόριστες οπτικοακουστικές δυνατότητες και ενθαρρύνει τη συμμετοχή στο μάθημα. Οι μαθητές θα έχουν, είπε ο κ. Καραμανλής, στη διάθεσή τους ένα ηλεκτρονικό τετράδιο που εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται και θα ανανεώνεται με τη χρήση των πολυμέσων.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας με τη σχεδίαση και την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης, η οποία θα λειτουργεί με το κατάλληλο λογισμικό θα προσφέρει στους μαθητές πρωτοποριακές δυνατότητες ανακάλυψης και άσκησης των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά που αρχίζουν σήμερα το σχολείο για να μπορούν να ζήσουν στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις νέες τεχνολογίες, τους υπολογιστές, την ψηφιακή απεικόνιση, τις δορυφορικές επικοινωνίες.

Οι απόφοιτοι της τάξης του μέλλοντος θα έχουν καλλιεργήσει τις δεξιότητες εκείνες που θα τους εξοικειώσουν πλήρως με το ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο πρόκειται να ζήσουν και να εργαστούν.

Η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι δυο βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη της Ελλάδας του αύριο, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αναπτυξιακή πορεία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Σε μια ώρα όπου οι καταλήψεις και η έλλειψη υποδομών είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής παιδείας.

από Troktiko.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner