«Τα νησιά δεν είναι δικά σας» λέει...

Μέχρι αυτή την στιγμή το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο επίσημο σχολιασμό του θέματος, παρά το γεγονός ότι έχει ερωτηθεί, αλλά είναι επιτακτική η ανάγκη να αφαιρεθεί το πέπλο μυστικοπάθειας και να δοθούν στην δημοσιότητα οι τουρκικές απαντήσεις στα ελληνικά διαβήματα.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές των ελληνικών υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νήσων «που δεν κατονομάζονται ρητώς στις συνθήκες» και του δήθεν «εποικισμού» τους από την Ελλάδα, τέθηκε επίσημα - και προ του δημοσιεύματος της «Τζουμχουριέτ» - στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, Φώτη Ξύδα! Όπως αναφέρουν οι πηγές αυτές, ο Έλληνας πρέσβης (προσωπική επιλογή της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση αυτή), έγινε αποδέκτης της πλέον «προωθημένης» επίσημης, πλέον, τουρκικής άποψης: «Νησιά όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, δεν έχουν προσδιορισμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς, ούτε γηγενή ελληνικό πληθυσμό»!
Η θέση έχει καταγραφεί πλέον και στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, όπου αναφέρεται με σαφήνεια για το θέμα ότι "Νησιά που δεν κατονομάζονται ρητώς στις συνθήκες, έχουν αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς".
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Άγκυρα, αμέσως μετά την πρώτη υπέρπτηση στα νησιά της περιοχής, έθεσε - με ιδιαίτερα ήπιο τρόπο είναι γεγονός - το θέμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο υποσχέθηκε «να το διερευνήσει και να απαντήσει». Απάντηση φυσικά δεν υπήρξε, αντιθέτως ακολούθησαν και άλλες υπερπτήσεις, με αποτέλεσμα ο Έλληνας πρέσβης να επανέλθει για να εισπράξει την απάντηση: «Είναι θέμα της Αεροπορίας δεν εμπλεκόμαστε εμείς»!
Την τρίτη φορά που τέθηκε εκ νέου το ζήτημα, η απάντηση ήταν περίπου «Κι εσείς τα ίδια κάνετε»! Η πλέον δυσάρεστη έκπληξη όμως ήλθε πριν από λίγους μήνες, όταν η Τουρκία για πρώτη φορά, επίσημα και καταγεγραμμένα σε υπηρεσιακά έγγραφα, αρνήθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή την ελληνική ιδιοκτησία επί των νήσων και εγκάλεσε την Ελλάδα για «παράνομο εποικισμό» τους!
Όσο απίστευτα και αν ακούγονται τα παραπάνω, το ίδιο εντυπωσιακή είναι η στάση της επί της ουσίας... «μη αντίδρασης» που ακολουθήθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο πέπλος σιωπής που σκέπασε το όλο θέμα από την ελληνική πλευρά. Το ζήτημα δεν βρίσκεται πλέον σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά αποτελεί την τρίτη βαθμίδα κλιμάκωσης (escalation) των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο:
Το 1973 θέτουν θέμα υφαλοκρηπίδας, το 1996 θέμα «γκρίζων ζωνών» και το 2009 θέμα «παράνομου εποικισμού»!
Σχόλιο ιστολογίου μας: Αφυπνισθείτε Έλληνες....! Δεν σας κάνει εντύπωση ότι αυτά τα γεγονότα κουκουλώνονται, όπως τα σκάνδαλα..; Δεν σας κάνει εντύπωση ότι αυτό δεν ακούστηκε ούτε από τα Μ.Μ.Ε; Αφυπνισθείτε Έλληνες. Οι «φίλοι» Τούρκοι αμφισβητούν ευθέως την Ελληνικότητα νησιών όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι και εμείς κοιμόμαστε..! Ή μάλλον μας κοιμίζουν φέρνοντας στην επικαιρότητα συνεχώς "σκάνδαλα". Απαιτήστε Έλληνες από τους 300 της βουλής και τα Μ.Μ.Ε να προβάλουν τα εθνικά μας θέματα. Το σχέδιο των Τούρκων εφαρμόζεται σταθερά εδώ και δεκαετίες. Και η Ελλάδα συνεχίζει να μην ακούει τα σημάδια. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι πλέον και ο απλός λαός φαίνεται να μην ακούει τα επικίνδυνα αυτά σημάδια των "γειτόνων", αποκαμωμένος από τα εγχώρια προβλήματα του, που σκόπιμα μας φέρνουν για να μας αποπροσανατολίσουν. Αφυπνισθείτε Έλληνες!

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner