Μάχη της Κρήτης για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σε γαλλογερμανική κόντρα φαίνεται να εξελίσσεται ο ανταγωνισμός για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Γάλλους και Γερμανούς για το νέο αεροδρόμιο. Μάλιστα σε μια προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι για το διαγωνισμό, στελέχη της γαλλικής κρατικής εταιρείας Aeroports de Paris Management βρέθηκαν στην Κρήτη τις προηγούμενες ημέρες σε μια προσπάθεια να προετοιμαστούν για το διαγωνισμό του αεροδρομίου Καστελίου, έργο για το οποίο ενδιαφέρονται

και οι Γερμανοί της Hochtief.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά στα μέσα του ερχόμενου μήνα θα είναι όλα έτοιμα ώστε να δημοπρατήσει το νέο αεροδρόμιο Καστελίου με αποτέλεσμα οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να κινούνται ήδη δραστήρια για την όσο το δυνατόν πληρέστερη συμμετοχή τους.

Και ενώ οι Γερμανοί της Hochtief είναι ήδη «μέσα στα πράγματα» καθώς διαχειρίζονται το «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, οι Γάλλοι της Aeroports de Paris Management προσπαθούν να μπουν τώρα στην αεροπορική αγορά της χώρας και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξασφαλίσει ένα μεικτό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει η ελληνική J&Ρ-Αβαξ, ίσως η Ελλάκτωρ του κ. Μπόμπολα και μαζί τους θα είναι και η επίσης γαλλική εταιρεία Vinci Construction Grands Projets η οποία έπαιξε βασικό ρόλο στην κατασκευή της γέφυρας του Ρίο. Στο άλλο σχήμα με τη Hochtief ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανόν να συμμετάσχει εταιρεία συμφερόντων του κ. Κοπελούζου.

Απο
http://irakliowebradio2.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner