Ρ. Ντενκτάς: "να επανεξεταστεί η ύλη των βιβλίων ιστορίας από πατριώτες "‏

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς δέχτηκε αντιπροσωπεία συνδέσμου εποίκων στα μέλη της οποίας δήλωσε ότι οι Ε/κ στοχεύουν να εκδιώξουν τους έποικους από το νησί, να καταργήσουν την Συνθήκη Εγγυήσεως και να ανοίξουν το δρόμο για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
Υποστήριξε ότι οι έποικοι έφεραν στο νησί οικονομική ζωντάνια και ισχύ και επέκρινε κάποιους Τ/κ πολιτικούς που δηλώνουν ότι αν εκλεγούν θα επισκεφθούν τον παράνομο πρέσβη της Τουρκίας και θα του ζητήσουν να σταματήσει πλέον να αναμειγνύεται στα εσωτερικά του ψευδοκράτους.
Μεταξύ άλλων, ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί η ύλη των βιβλίων ιστορίας από πατριώτες - κατά την έκφρασή του - ιστορικούς.
Τις αλλαγές που έγιναν στα βιβλία της ιστορίας επέκρινε και ο πρόεδρος του συμβουλίου λεγόμενης εθνικής αντίστασης Βουράλ Τουρκμέν. Κατά τον κ. Τουρκμέν, τα βιβλία ιστορίας που διδάσκονται οι μαθητές από το 2004 έχουν πολλές ελλείψεις και λάθη.
Στα βιβλία ιστορίας αναφέρθηκε και ο υποψήφιος λεγόμενος βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Αχμέτ Σαβασιάν, ο οποίος είπε ότι θα αλλάξει η ύλη τους και η αλλαγή θα ανατεθεί σε ειδικούς τους οποίους θα διορίσει αρμόδια λεγόμενη επιτροπή της ψευδοβουλής.

Σχόλιο ιστολογίου μας: Και εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τα βιβλία της ιστορίας μας αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση, να θυμίσουμε τον συνοστισμό που περιεγραφε η κ. Ρεπούση και όχι σφαγή και διωγμό...! Είναι αδιανόητο να τρώμε σαν έθνος το ένα χαστούκι μετά το άλλο και να γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά για να μας ξαναχαστουκίσουν με τον ίδιο τρόπο οι ίδιοι άνθρωποι! Είναι αδιανόητο! Αφυπνισθείτε επιτέλους Έλληνες!!

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner