Μεταφορά των φυλακών από την περιοχή του Κορυδαλλού σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης‏

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν περίπου χίλιοι κάτοικοι του Κορυδαλλού με επικεφαλής τον δήμαρχο Στ. Κασιμάτη, με αίτημα την μεταφορά των φυλακών.
Ο κ. Κασιμάτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υλοποιηθεί το δίκαιο -όπως χαρακτηρίστηκε- αίτημα υπό την αίρεση ότι θα βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των φυλακών. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον δήμαρχο Κορυδαλλού, η απόφαση είναι μεν ειλημμένη, αλλά αν δεν εξευρεθεί η κατάλληλη έκταση, δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα συνταχθεί χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση των φυλακών ή την εκκένωση των φυλακών Κορυδαλλού δια της μεταφοράς των κρατουμένων σε άλλες φυλακές που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Ο δήμαρχος Κορυδαλλού τόνισε ότι δεν είναι δυνατό η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας να συνυπάρχει με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner