Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης!

Το είχε στο μυαλό του εδώ και καιρό και με την βοήθεια των φίλων του στο κόμμα το κατάφερε. Ο λόγος για την υποψηφιότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, καθώς τα πράγματα γι’ αυτόν στη Ροδόπη είναι δύσκολα έως απίθανα για την εκλογή του.
πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της HELEXPO και κουμπάρος του πρωθυπουργού, ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας του υπουργείο και πρώην συμφοιτητής του, οι βουλευτές Η απόφαση πάρθηκε την Τετάρτη 8 Απριλίου, έπειτα από ένα γεύμα σε γνωστή ταβέρνα στο Καπανδρίτι. Η σύνθεση άλλωστε του τραπεζιού προσδιορίζει και το θέμα συζήτησης που είχαν εκείνη την ημέρα! Στο τραπέζι, εκτός από τον υπουργό, βρέθηκαν ο Βάκης ΦραντζήςΤέλης ΘωμόπουλοςΑνδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος ήταν παλαιότερα στο γραφείο τύπου της ΟΝΝΕΔ και τώρα στο γραφείο τύπου του υπουργείου Μεταφορών, ο Παναγιώτης Καρβελάς, επικοινωνιολόγος του Στυλιανίδη και πρόεδρος του ΕΘΕΛ, ο Γιώργος Πανδρεμένος διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, οι πολύ στενοί του συνεργάτες Τάσος Ιγγλέζος και Δημήτρης Πλατής, ο Γιάννης ΑδαμόπουλοςΧρήστος Ζωής (μαζί στα μπουζούκια συνέχεια) και Χρήστος Σταϊκούρας και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου στην Κομοτηνή Παναγιώτης Χαλβατζής.
Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε το πως θα μεθοδευτεί η κάθοδος του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Θεσσαλονίκη, όσο ανώδυνα γίνεται, αλλά και να παρουσιαστεί σαν μια υποψηφιότητα που την θέλει και ο Καραμανλής. Γι’ αυτό άλλωστε κατέβηκαν και οι Θεσσαλονικείς «ισχυροί» φίλοι του. Ο Βάκης Φραντζής, που ελέγχει ουσιαστικά το κόμμα στην Θεσσαλονίκη και ο Τέλης Θωμόπουλος, που είναι στα εξ’ απορρήτων του Καραμανλή και μεγάλος οικονομικός παράγοντας στην πόλη.
Οι παραπάνω πείστηκαν γι’ αυτήν την υποψηφιότητα Στυλιανίδη στην Α’ Θεσσαλονίκης, μετά την τοποθέτηση που έκανε ο Παναγιώτης Χαλβατζής, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού στην Κομοτηνή, για το τι συμβαίνει στην Ροδόπη και το πόσο είναι πλέον δύσκολα τα πράγματα για την επανεκλογή του υπουργού.
Η τοποθέτηση του Χαλβατζή έπεισε προφανώς τους Φραντζή και Θωμόπουλος (άλλωστε ήθελαν τον Στυλιανίδη στην Θεσσαλονίκη), οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες περνάνε μηνύματα στον Καραμανλή ότι είναι ανάγκη να «δοκιμαστεί» στην Θεσσαλονίκη.
Έτσι η υποψηφιότητα του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Θεσσαλονίκη θα στηριχθεί όσον αφορά την νεολαία, στον Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος έχει σε μεγάλο έλεγχο (όχι όμως απόλυτο) την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, τον Βάκη Φραντζή, που ελέγχει το κόμμα και τον Τέλη Θωμόπουλο, με μεγάλο έρεισμα στους επιχειρηματίες της πόλης.

Γράφει η piazzadelpopolo

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner