Ελλάδα - ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης"

Γράφει ο
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

"Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα

ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης".

Ναι, μπορούμε !!!

Γιώργος Παπανδρέου

Ο ηγέτης Γεώργιος Παπανδρέου είναι Πρόεδρος

όλων των Σοσιαλιστικών κομμάτων όλου του Πλανήτη,

που αντιπροσωπεύουν το μισό σχεδόν των πολιτών όλης της Γης!!!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στους στόχους του μιλώντας στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του πανεπιστημίου "London School of Economics".
"Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι αυτό που θέλει να πετύχει είναι: "να έχει ο πολίτης δικαιώματα και ευθύνες, να απολαμβάνει τα δικαιώματά του και να μην είναι αποκομμένος από την εξουσία, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σήμερα, που ο πολίτης είναι αποξενωμένος και απομονωμένος από ένα διεφθαρμένο κράτος".

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο που στη μεγάλη του πλειοψηφία ήταν νεανικό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι: "δεν πρέπει να περιμένουμε, αλλά, να δράσουμε και μάλιστα, γρήγορα". Επίσης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να δώσει πολύ μεγάλες υποσχέσεις, αλλά, είναι σίγουρος ότι: "μπορούμε και πρέπει να αλλάξουμε τον κόσμο". Αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι βλέπει την κατάσταση να χειροτερεύει και αντιλαμβάνεται τον θυμό και την οργή των νέων γενεών, οι οποίες πριν από λίγους μήνες κατέβηκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σημερινό σύστημα. Υπάρχουν, πρόσθεσε, χιλιάδες λόγοι για να είναι σήμερα οι νέοι αγανακτισμένοι.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ανέστειλε την πρόοδο σε όλα τα μέτωπα.
"Νιώθω", πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, "λύπη και οργή για τη χώρα μου, η οποία πριν πέντε χρόνια είχε αυτοπεποίθηση και όραμα για το μέλλον της. Σήμερα", τόνισε, "η
Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα ως ένα από τα πλέον απαισιόδοξα έθνη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στη στην ανεργία, στη φτώχεια, στο κακό σύστημα εκπαίδευσης και στις ελλιπείς παροχές υγείας. Αναφερόμενος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο διεθνές περιβάλλον, τόνισε ότι η φτώχεια μπορεί να αποτελέσει παρελθόν, καθώς με λίγα δισ. δολάρια μπορούν να αντιμετωπιστούν παγκόσμία προβλήματα. "Με τα χρήματα που πηγαίνουν στις τράπεζες και στους αποτυχημένους τραπεζίτες, μπορούμε να δώσουμε καλύτερη υγεία σε όλους", ανέφερε.
Όλα αυτά -τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, - δεν είναι ουτοπικά, όπως δεν είναι ουτοπικό και το σλόγκαν "ναι, μπορούμε"."Οι στόχοι μας δεν είναι επαναστατικοί και με την κρίση είδαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε να βρούμε πολλά χρήματα, αλλά, το θέμα είναι αν τα χρήματα αυτά πηγαίνουν εκεί που πρέπει", τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του. Αναφερόμενος στο παγκόσμιο πολιτικό σύστημα, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε τον ριζοσπαστικό εκσυγχρονισμό της παγκόσμίας διακυβέρνησης.
"Οφείλουμε", ανέφερε, "να διαμορφώσουμε τέτοιες πολιτικές, ώστε το σύστημα να είναι πιο αντιπροσωπευτικό, πιο συμμετοχικό και να εγγυάται ότι ο πολίτης θα είναι πάνω από όλα. Το νέο σύστημα διακυβέρνησης", όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "χρειάζεται, καθώς απέτυχαν ο κομμουνισμός και ο νεοφιλελευθερισμός".

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στην κατάρρευση της Γουώλ-Στριτ και τόνισε ότι αυτό που φάνηκε είναι ότι έχουμε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα, με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και ισχυρό έλεγχο σε media και στρατό, συγκεντρώνοντας έτσι τεράστια ισχύ, σε πολύ λίγα χέρια. Αυτό", όπως είπε, "στην Ελλάδα, ο ίδιος το ονομάζει πελατειακό καπιταλισμό".
"Σήμερα ο σοσιαλισμός", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, "δεν βασίζεται σε κάποιο δόγμα, αλλά, στις ανάγκες της κοινωνίας και ο ίδιος έχει ιεραρχήσει", όπως είπε, "τρεις αρχές: Πρώτη την αναγέννηση των δημοκρατιών, δεύτερη την κοινωνία της αλληλεγγύης και τρίτη την πράσινη οικονομία".

Ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στη δράση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τόνισε ότι δεν είμαστε αντίθετοι με την παγκοσμιοποίηση, αλλά, είμαστε αποφασισμένοι για τον εκδημοκρατισμό της.

Επανερχόμενος στην Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα και οι οποίοι είναι:
1. να ξαναχτίσουμε μία δραστήρια εθνική πολιτική,
2. να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα,
3. να προχωρήσουμε σε φορολογική μεταρρύθμιση και σε ένα σύστημα υγείας και πρόνοιας υψηλού επιπέδου,
4. να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία, από τον τουρισμό ως την αγροτική πολιτική, από την ενέργεια ως τις μεταφορές, κι από τις κατασκευές ως την εκπαίδευση &
5. να επιφέρουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα προηγούμενα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε και τις βασικές αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης στην οποία ο ίδιος πιστεύει, οι οποίες αφορούν στη διαφάνεια και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε ντοκουμέντο υπουργού ή υψηλόβαθμού αξιωματούχου θα αναρτάται στο διαδίκτυο. Επίσης θα υπάρχει εποπτεία για το που πηγαίνουν τα χρήματα των πολιτών. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου τόνισε: "Ας γίνουμε δημιουργοί για τον αυριανό κόσμο. Αυτή είναι σήμερα η δημοκρατική πρόκληση".

ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού
Το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος θα υποστηρίξουν την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Ωστόσο, καν' ένας δεν πρέπει να θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι δεδομένη, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν μετά την ομιλία του.

Το Κυπριακό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι διμερές θέμα, αλλά, πρόβλημα εισβολής και κατοχής και πρέπει να λυθεί. Ένα πρώτο καλό βήμα, τόνισε, θα ήταν η Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της, καθώς η Κύπρος είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν χρειάζεται στρατεύματα στο έδαφός της.

Ο κ. Παπανδρέου ρωτήθηκε και για το ρόλο της Αστυνομίας και στην απάντησή του υπενθύμισε το ρόλο που είχε παλιά η Αστυνομία, η οποία είχε φακελωμένους, όπως είπε, πολλούς Έλληνες.
Αυτή, τόνισε, είναι μία διαχρονική αντίληψη της δεξιάς στην Ελλάδα, κι ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε αλλάξει την αντίληψη της Αστυνομίας, αλλά και την αντίληψη του πολίτη για την Αστυνομία.

Επίσης, αναφέρθηκε στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου και τόνισε ότι επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ δεν νοείτο να πυροβοληθεί 15χρονος.

Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. ως πολιτικό εργαλείο, διότι την θεωρεί προνομιακό της χώρο, για να κάνει πολιτικές συναλλαγές.

Σχετικά με το μέτρο για τις κουκούλες για το οποίο ρωτήθηκε, ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι πρόκειται για αναποτελεσματικό μέτρο, το οποίο δεν σταματά τη βία και πρόσθεσε ότι και αυτό είναι ένα παράδειγμα της ανικανότητας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου.

Ερωτηθείς για τη δικαιοσύνη και την ανάμιξή της σε πολιτικές υποθέσεις, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι είναι ανησυχητικό το φαινόμενο της παρέμβασης της δικαιοσύνης στα πολιτικά πράγματα. Υπάρχει, είπε, μία σειρά υποθέσεων που "μυρίζουν" διαφθορά και τις οποίες η κυβέρνηση αρνείται να φέρει στη Βουλή προς εξέταση και όχι μόνο αρνείται, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά, βρίσκει και αρκετούς συμμάχους στο χώρο της δικαιοσύνης. Αυτή η πρακτική υπογράμμισε υπονομεύει το δημοκρατικό πολίτευμα.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι προεκλογικές εκστρατείες στην Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα χρήματα που διατίθενται για αυτές, λέγοντας ότι υπάρχει ζήτημα πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα και ειδικότερα της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, πρεσβεύουμε ότι τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να αναρτώνται στο διαδίκτυο.

Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι για κάθε κρατική θέση, από εκείνη του Γενικού Γραμματέα, μέχρι τη θέση του απλού υπαλλήλου, θα υπάρχουν, με τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ανοιχτές διαδικασίες μέσω προκηρύξεων και του διαδικτύου, είτε αφορά σε περιπτώσεις πολιτών της χώρας, είτε εκτός αυτής.

Σχετικά με τις σχέσεις πολιτείας - Εκκλησίας, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ των διακριτών ρόλων, κάτι που -όπως είπε- είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εκφράζοντας τη χαρά του, γιατί -όπως ανέφερε- υπάρχει "συναντίληψη" στο θέμα αυτό.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από την αριστερά, ο κ. Παπανδρέου απάντησε αναφερόμενος στην ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο και στη δημιουργία μίας πιο δημοκρατικής παγκόσμιας δομής.
Αναφέρθηκε και στα ζητήματα διαφθοράς, τονίζοντας ότι ο ίδιος στην Ελλάδα έκανε προτάσεις στον πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ωστόσο, όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν θέλησε να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση, αποδίδοντας την άρνησή της στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Ερωτηθείς αν θα καινοτομήσει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς αποκάλεσε αδύναμη τη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ναι μεν χρειάζεται ένας πιο ισχυρός πρωθυπουργός, αφ' εταίρου δε, κι ένα αποκεντρωμένο κράτος, το οποίο θα αφουγκράζεται τα προβλήματα και θα δίνει λύσεις με αξιοκρατία.
Επίσης, τόνισε ότι και η επιλογή συνεργατών θα γίνεται με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και δεν θα έχουν σχέση με υποθέσεις ανάλογες με εκείνες των "κουμπάρων".

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας - παγκοσμίως αναγνωρισμένος - Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου - η μοναδική μας ελπίδα - είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με πίστη, ενθουσιασμό, πάθος, ήθος και αγωνιστικότητα!! Αρχίζει ο «χρυσός αιώνας» του Γεωργίου Παπανδρέου!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Ενθουσιώδη μηνύματα σαρωτικής νίκης έρχονται από κάθε γωνιά του Ελληνισμού. Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!


Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner