Τα Πάθη η Σταύρωση και η Ανάσταση‏

Γράφει ο
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας


Τα Πάθη η Σταύρωση και η Ανάσταση

Η Ανάσταση των Παθών των Πολιτών έρχεται!!

Μάλιστα ένας από τους «ληστές» .....φέρεται να ανανίπτει ....


«Αφού δε εσταύρωσαν αυτόν διεμερίσθησαν τα ιμάτια αυτού, βάλλοντες κλήρον, διά να πληρωθή το ρηθέν υπό του προφήτου, Διεμερίσθησαν τα ιμάτιά μου εις εαυτούς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον. Και καθήμενοι εφύλαττον αυτόν εκεί. Και έθεσαν επάνωθεν της κεφαλής αυτού την κατηγορίαν αυτού γεγραμμένην·

«Ούτος εστίν Ιησούς ο βασιλεύς των Ιουδαίων».

Τότε εσταυρώθησαν μετ' αυτού δύο λησταί, εις εκ δεξιών και εις εξ αριστερών.»

Κατά Ματθαίο 27:35-38

Τη επόμενη εβδομάδα ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την οποία καλούμαστε να βιώσουμε τα φρικτά και Άγια Πάθη του Ιησού, που έχουν ως αποκορύφωσή τους τη Σταύρωση. Η Σταύρωση του Χριστού υψώνεται ως ένα σταθερό ορόσημο εις το μεταίχμιο, μεταξύ του παλαιού και του νέου κόσμου.

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο δυνάμει αθάνατο, αρκεί να τηρούσε την εντολή Του. Δυστυχώς, αυτό δεν έγινε. Μεσολάβησε το προπατορικό αμάρτημα, και με αυτό ήλθε στον κόσμο η αμαρτία και διʼ αυτής ο θάνατος μπήκε στην ανθρώπινη ζωή. Έκτοτε, ο άνθρωπος νοσταλγικά έστρεφε το νου και τη σκέψη του προς τα υψηλά για να νικήσει και να ξεπεράσει το θάνατο και να κερδίσει και πάλι το αρχαίο κάλλος.

Η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους και η επαναφορά του και πάλι στο χαμένο Παράδεισο δεν μπορούσε να γινόταν διαφορετικά, παρά μόνο με την παρουσία και τη θυσία του ίδιου του Υιού του Θεού και της Αναστάσεως του Υιού του Θεού. Έτσι συμμετέχουμε στη χαρά της θριαμβευτικής Ανάστασής Του.

Οι πολίτες σήμερα βιώνουν τα δικά τους «πάθη» που έχουν συσσωρευτεί με την λεγόμενη οικονομική κρίση. Για να ξεπεράσουμε τις παρανοήσεις η «οικονομική κρίση» ισχύει μόνο για την πλατειά λαϊκή πλειοψηφία. Η ολιγαρχική αριστοκρατία δεν περνάει κανενός είδους κρίση γιατί έχει συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο πλην του κινδύνου να συνειδητοποιήσει ο λαός το «οικονομικό χάσμα» και να ζητήσει την ανατροπή της είτε μέσω εκλογικών διαδικασιών είτε μέσω κοινωνικών εξεγέρσεων συγκρούσεων.

Σήμερα τα «πάθη» βιώνουν οι υπερδανεισμένοι. Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!. Οι τραπεζίτες πήραν τα 28 δις και κάνουν «μπίζνες» και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Άμεσος τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων.

«Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο εάν επενδύσει στο μέλλον της. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε πορεία, να κτίσουμε μια Ελλάδα των αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο» έχει τονίσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου. Η κρίση είναι και ευκαιρία για να ανατρέψουμε ένα αναπτυξιακό μοντέλο που πνέει τα λοίσθια. Απαιτείται μια εθνική προσπάθεια που θα ενώνει τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας νέας Αναπτυξιακής, Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Συμφωνίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση του 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία και επιπλέον 1 δις. ευρώ από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του Πασοκ. Η έρευνα θα χρηματοδοτηθεί συνολικά με το 2% του ΑΕΠ. Μιλάμε με τους πολίτες για την Παιδεία του 21ου αιώνα. Για μια ανοικτή εκπαίδευση με πρωταγωνιστές τους εκπαιδευτικούς και τους νέους με πόρους, αξιολόγηση και αξιοκρατία.

Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει θέσει Πέντε Εθνικούς Στόχους: Το σχέδιο του για τη χώρα με επίκεντρο τον άνθρωπο.
1. Εξωτερική πολιτική που δίνει φωνή στον Έλληνα
2. Ανάπτυξη για τον άνθρωπο βασισμένη στην πράσινη οικονομία

3. Παιδεία με ποιότητα, Γνώση για όλους
4. Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα
5. Κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Η αλλαγή έρχεται !!! Στην Αυστραλία νίκησαν οι εργατικοί. Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!! Η παραμονή της ολιγαρχίας στην εξουσία «κοστίζει περισσότερο» από το «κόστος διενέργειας» των εκλογών!! Η Ανάσταση των Παθών των Πολιτών έρχεται!! Μάλιστα ένας από τους ολιγαρχικούς ληστές .....φέρεται να ανανίπτει.....

Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με πίστη, πάθος, ήθος και αγωνιστικότητα!!

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner