Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τον κεντρικό σέρβερ του ΑΠΘ‏

Κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τον κεντρικό σέρβερ του ΑΠΘ. Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης, με τους συμμετέχοντες φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός. Βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.


“Κατέρρευσε” το δίκτυο του ΑΠΘ χθες, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου Δεδομένων. Λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι, περίπου 20 νεαροί, φορώντας κουκούλες, μπήκαν στο κτίριο Βιολογίας, όπου στεγάζεται το κέντρο, σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τζάμια αλλά και προκαλώντας φθορές στο δίκτυο. Σύμφωνα με υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, οι νεαροί δεν επιτέθηκαν σε κανένα. Το ζήτημα, πάντως, είναι ότι μέσα από τον κεντρικό server, που βρίσκεται στο χώρο, εξυπηρετείται ηλεκτρονικά όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα, γιʼ αυτό και χθες παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα. Εξάλλου, ο πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος ενημέρωσε άμεσα για την κατάσταση τον προϊστάμενο εισαγγελίας Θεσσαλονίκης Δημήτρη Παπαγεωργίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης ζήτησε προφορικά τη συνδρομή της αστυνομίας, κάτι που στη συνέχεια δεν κρίθηκε απαραίτητο. Την ίδια ώρα, η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ συνεχίζεται με τους συμμετέχοντες φοιτητές να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το παραπάνω γεγονός. Στη σημερινή γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιήσουν μετά την απεργιακή κινητοποίηση τα μέλη της πρωτοβουλίας κατάληψης, θα λάβουν αποφάσεις για τη συνέχιση ή όχι του αγώνα τους, που αφορούσε τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στις εργολαβίες. Δεν αποκλείεται η συνέλευση να αποφασίσει τη συνέχιση του αγώνα αλλά με διαφορετική μορφή, μιας και θεωρούν ότι το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα τους απασχολήσει και στο μέλλον.
Ίχνη από γκαζάκια
Υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού βρήκαν χθες καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πίσω από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ σε ανοιχτό χώρο. Με άδεια των πρυτανικών αρχών κλιμάκιο της αστυνομίας μπήκε το μεσημέρι στο πανεπιστήμιο και συγκέντρωσε τα ευρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μηχανισμό που αποτελούνταν από τέσσερα γκαζάκια, ένα μπιτόνι με βενζίνη και ένα κερί, που είχε εκραγεί ημιτελώς, χωρίς να προκαλέσει καταστροφές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, ενδεχομένως να έγινε δοκιμή από εμπρηστές, καθώς ο χώρος στον οποίο βρέθηκε δεν ήταν πρόσφορος για την πρόκληση ζημιών. Όταν εντοπίστηκε ο μηχανισμός, ενημερώθηκαν αμέσως οι πρυτανικές αρχές, που ειδοποίησαν με τη σειρά τους την αστυνομία. Αστυνομικοί έλεγαν χθες στη “Μ” πως ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις με γκαζάκια της περασμένης Δευτέρας στα έξι πολιτικά γραφεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται πως η έκρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν και μόλις χθες εντοπίστηκαν τα υπολείμματα. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξεταστούν για ίχνη αποτυπωμάτων. Συνεχίζονται στο μεταξύ οι έρευνες για τις εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο και ότι έγινε ανακατανομή στη φύλαξη στόχων. “Οι ομάδες αυτές έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού”, τόνιζαν αξιωματικοί της Ασφάλειας εκφράζοντας φόβους για συνέχιση της δράσης με παρόμοιες εμπρηστικές ενέργειες.

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner