Τι θα γίνει με το ΣΕΦ κ.υπουργέ;

"Ένα θέμα που βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας προβληματίσει την ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού της πρώην κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τον σημερινό υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη αφού το θέμα εκκρεμεί.

Όταν η χώρα μας ανέλαβε να διοργανώσει αυτήν την...


μεγάλη γιορτή, σαφώς και δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις λόγω έλλειψης κλειστών και ανοικτών γηπέδων, κτιριακών εγκαταστάσεων, αυτοκινητόδρομων για τη διευκόλυνση των αθλητών και των εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών που θα επισκέπτονταν τη χώρα μας. Αλλά και κάποια από τα στάδια που ήδη υπήρχαν λόγω φθοράς από την πάροδο του χρόνου και τη χρήση, χρειάστηκαν κάποιες εξωτερικές και εσωτερικές αλλαγές.Ένα από αυτά είναι και το κλειστό στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στα πλαίσια της ανακαίνισής του ήταν και η αντικατάσταση είκοσι χιλιάδων πλαστικών καθισμάτων τα οποία αποτελούνται από τα τηλεσκοπικά και τα σταθερά. Μετά από διαγωνισμό, όπως προβλέπεται στα δημόσια έργα, μεγάλη κατασκευαστική εταιρία ανέλαβε την ανακαίνιση του σταδίου και μέσα στις υποχρεώσεις της ήταν και η αλλαγή των τηλεσκοπικών καθισμάτων.Όταν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να μαζευτούν τα τηλεσκοπικά καθίσματα έτσι ώστε να τοποθετηθεί το κουλουάρ (τάπητας κλειστού στίβου) για να πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις των αθλητών, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Τότε οι μηχανικοί διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να εγκαταστήσουν το κουλουάρ γιατί οι βάσεις τον πτυσσόμενων καθισμάτων που είχαν τοποθετηθεί από την κατασκευαστική εταιρία προεξείχαν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν οι προβλεπόμενες με βάση τα σχέδια του σταδίου.Έγιναν αλλεπάλληλες συσκέψεις από το Δ.Σ του σταδίου σε συνεργασία με τη Γ. Γ. Αθλητισμού και το ΣΕΓΑΣ. Εμείς επισκεφθήκαμε τον διευθυντή του σταδίου κ. Π. Βασιλειάδη και τον ρωτήσαμε τι γνωρίζει για το θέμα. Ο ίδιος μας είπε τα εξής:

¨Το πρόβλημα προέκυψε, το είδαμε, ήταν γνωστό σε όλες τις πολιτικές βαθμίδες, δεν ήταν κάτι που δεν το ήξεραν¨.Στη συνεχεία ο κ. Βασιλειάδης μας είπε πως σε μια από τις συσκέψεις ο ίδιος πρότεινε να αφαιρέσουν το ένα από τα πέντε κουλουάρ. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό γιατί τα συγκεκριμένα σταδία είναι έτσι ευθυγραμμισμένα ανά τον κόσμο που δεν μπορεί να γίνει καμία μετατροπή.

Τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να ξηλωθούν και να πεταχτούν τα ¾ των τηλεσκοπικών καθισμάτων μαζί με τις σιδερένιες βάσεις.

Εμείς θα θέλαμε να μας απαντήσει ο αρμόδιος υπουργός τα εξής: Γιατί δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι του Σ.Ε.Φ να ενημερώσουν την κατασκευαστική εταιρία να τοποθετήσει καθίσματα που προβλέπονταν βάση των σχεδίων του σταδίου;

Πως και γιατί εξακόσιες χιλιάδες ευρώ περίπου σάπιζαν αρχικά στο εξωτερικό του σταδίου δίπλα από τη θάλασσα, ενώ αφότου επισκεφθήκαμε τον πρόεδρο του ΣΕΦ τα μάζεψαν , ξοδεύοντας μάλιστα επιπλέον χρήματα(περίπου τριάντα χιλιάδες ευρώ) για τη μεταφορά τους και τα πέταξαν σε μια από της κλειστές αίθουσες του σταδίου;

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι του σταδίου δέχονται πιέσεις από την ΚΑΕ Ολυμπιακός ο οποίος έχει ζητήσει, κατά την διάρκεια των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων, να ανοίγουν και τα τηλεσκοπικά καθίσματα, τα οποία σαπίζουν, ούτως ώστε να δέχεται περισσότερους φίλαθλους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι κάθε φορά που μεταφέρονται τα παλιά και άχρηστα καθίσματα, ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και για να γίνει η αντικατάσταση των καθισμάτων θα πρέπει να βάλει αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού η αγορά και η τοποθέτησή τους θα στοιχίσει περίπου στις εξακόσιες χιλιάδες ευρώ".

Βασίλειος Γραμμένος

troktiko.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner