Η Επανάσταση των Ελλήνων......

Γράφει ο Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
1821: ς πότε παλικάρια, ν ζομε στ στενά.....

Ρήγας Φεραίος

2009: Προχωράμε αποφασισμένα, ανατρέποντας το συντηρητισμό.....

Γιώργος Παπανδρέου

H Φιλική Eταιρεία ιδρύθηκε στην Oδησσό, στις 14 Σεπτεμβρίου 1814 από τους εμπόρους
Nικόλαο Σκουφά, Eμμανουήλ Ξάνθο και Aθανάσιο Tσακάλωφ με σκοπό να προετοιμάσει την ελληνική επανάσταση. H οργάνωση της Eταιρείας τελειοποιήθηκε στα τέλη του 1817, στην Kωνσταντινούπολη, όπου μεταφέρθηκε η έδρα της.

Ο Όρκος των Φιλικών έλεγε τα εξής: «Τέλος πάντων ορκίζομαι εις Σε, ω ιερά πλην τρισάθλια Πατρίς ! Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους Σου. Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα τα οποία τόσους αιώνας έχυσαν και χύνουν τα ταλαίπωρα τέκνα Σου, εις τα ίδια μου δάκρυα, χυνόμενα κατά ταύτην την στιγμήν, και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου ότι αφιερώνομαι όλως εις Σε»...

Ο πρόδρομος της Ελληνικής Επανάστασης του 21, ο Ρήγας Φεραίος, τριάντα χρόνια περίπου πιο πριν, με το επαναστατικό του κίνημα θέλησε πρώτα να εμφυσήσει, στους σκλαβωμένους ραγιάδες την επαναστατική διάθεση και πνοή, να τους εμψυχώσει, ώστε μετά να ξεσηκωθούν κατά του Οθωμανού δυνάστη. Ο Θούριος συμπυκνώνει την αγανάκτηση της ρωμιοσύνης κατά της τυραννίας. Ο Ρήγας, που ήταν εμπνευσμένος από την αρχαιότητα αλλά και από την Γαλλική Επανάσταση, τονίζει τη σημασία της ελευθερίας, ως πρώτιστου αγαθού του ανθρώπου, που είναι και πάνω από τη ζωή. Διακηρύσσει πως είναι προτιμότερη μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ο Θεοδώρος Κολοκοτρώνης στην Πνύκα τόνισε τα εξής: «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι ήμεθα, ούτε πως δεν έχομεν άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε, "πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιτοκάραβα βατσέλα", αλλά, ως μία βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας... και όλοι, και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι συμφωνήσαμεν σ' αυτό το σκοπό και κάναμεν την επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοιαν και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι... Ο ένας πήγαινε στον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα στο στρατόπεδο και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμεν και εις την Κωνσταντινούπολη»...

Σήμερα οι πολίτες βιώνουν μιαν άλλη υποδούλωση την οικονομική σκλαβιά!! Πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!. Οι τραπεζίτες πήραν τα 28 δις και κάνουν «μπίζνες» και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 90 αιτήσεις κατάσχεσης!! Η λαοθάλασσα που έπνιξε την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008 είχε την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης. Η Μαρία Αντουανέτα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!! Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει από το Παρίσι ... αλλά συνελήφθη...

Ο αυριανός νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου τονίζει: «Προχωράμε αποφασισμένα, ανατρέποντας το συντηρητισμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, βάζοντας τον πολίτη στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Απέναντι στη συντήρηση, προτάσσουμε την προοδευτική κατεύθυνση της Ένωσης».

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τονίζει: Εγγυόμαστε τη στήριξη στους χαμηλόμισθους, τις συντάξεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας. Εγγυόμαστε μια νέα αναπτυξιακή πορεία για την χώρα, ένα νέο συμβόλαιο με τον λαό». Προσθέτει ότι θα φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες, λέγοντας ότι θα επαναφέρει «την φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, θα φορολογήσει την εκκλησιαστική περιουσία, θα ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα φορολόγησης των εξωχώριων εταιρειών και του προκλητικού πλούτου που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα και δεν φορολογείται».Ο Γ.Α. Παπανδρέου εκφράζει την βεβαιότητα ότι ο λαός θα δώσει αυτοδυναμία στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σημειώνει ότι «οι μεγάλες τομές και αλλαγές θα στηρίζονται από μια πλατιά και προοδευτική συμμαχία», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος είναι ο πήχης των ευρωεκλογών, απαντά : «Η νίκη».

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Η αλλαγή έρχεται !!! Ο Ομπάμα ήδη υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια». Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!! Η παραμονή της ολιγαρχίας στην εξουσία «κοστίζει περισσότερο» από το «κόστος διενέργειας» των εκλογών!! Σε όλο τον πλανήτη, σήμερα, όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!

Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!! Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ.

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner