Αποδείξεις για το περιστατικό στη Σύρο και βίντεο που κάνει ρεζίλι την αστυνομία!!!!!!!!

Βρήκαμε το blog του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχ/κών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Σύρου και μάθαμε πολλά περισσότερα......

ΑΠΕΔΕΙΞΕΣ ότι είσαι ο Υπουργός της βίας και των δολοφόνων

Η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων αποφάσισε να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Π.Παυλόπουλου στη Σύρο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Την απόφαση καθώς και το κείμενο που μοιράστηκε μπορείτε να το δείτε εδώ: http://dpsdfs.blogspot.com/2009/03/persona-non-gratao.html

Κατά την έναρξη της παρέλασης στην πλατεία Μιαούλη, μία ομάδα φοιτητών πλαισιωμένη από δασκάλους, καθηγητές κι εργαζόμενους ανέρτησε πανό απέναντι από την εξέδρα επισήμων. Το πανό ανέγραφε «Η νεολαία δεν ξεχνάει: Να φύγει ο Υπουργός της βίας και των δολοφόνων». Συμβολικά, είχαμε «παραποιήσει τα χαρακτηριστικά των προσώπων μας» φορώντας κουκούλες. Η απόφαση της Συνέλευσης ήταν να μην διαταράξουμε την παρέλαση, για να μην προκαλέσουμε την τοπική κοινωνία.

Η άποψη όμως των αστυνομικών και ασφαλιτών ήταν διαφορετική. Έσπευσαν άμεσα μετά την ανάρτηση του πανό, απαιτώντας να το κατεβάσουμε, θεωρώντας το υβριστικό! Είχαν μάλιστα εντολές να συλλάβουν αυτούς που το κρατούσαν. Η απάντησή μας φυσικά ήταν αρνητική κι εκεί ακολούθησε η πρώτη σύγκρουση. Χωρίς να τους προκαλέσουμε, ο Διευθυντής της Αστυνομίας τράβηξε κι έσκισε το πανό, την ώρα που οι νεότεροι αστυνομικοί έσπρωχναν τους παρευρισκόμενους. Λίγο πιο πίσω ένας αστυνόμος με πολιτικά (όχι της ασφάλειας, της αστυνομίας), του οποίου το όνομα γνωρίζουμε από προηγούμενες «ιστορίες», είχε γονατίσει τον φοιτητή που ύψωνε το πανό και του κρατούσε τα χέρια πίσω από την πλάτη. Χειροκροτήσαμε ειρωνικά και φωνάξαμε συνθήματα.

Όταν προς στιγμή κατάφεραν να κατεβάσουν το πανό και ηρέμησε η κατάσταση, διώξαμε και τον Νταή αστυνόμο από κοντά μας. Μέχρι το τέλος της παρέλασης με το «η Νεολαία» και το «ο Υπουργός» να λείπει από το πανό, συνεχίσαμε να το κρατάμε ψηλά όντας κυκλωμένοι από την αστυνομία.

Αφού τελείωσε η παρέλαση, το μπλοκ μετακινήθηκε 150 μέτρα πιο κάτω, σε κεντρικό σημείο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα ώστε να ακούσει ο κόσμος που έφευγε από την παρέλαση

. Πολλοί σταμάτησαν, δηλώνοντας έστω και από απόσταση τη συμπαράστασή τους. Ξαφνικά και χωρίς καμία αιτία, η αστυνομική δύναμη ήρθε μπροστά από το μπλοκ, το έσπρωξε και το περικύκλωσε. Οι παρευρισκόμενοι, εκτός του μπλοκ, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους με το δυνατό τους χειροκρότημα και τις φωνές τους. Η αίτια για όλο το σκηνικό ήταν η μετακίνηση του Παυλόπουλου από την πλατεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπου θα έδινε συνέντευξη τύπου. Η απόσταση του δρόμου όπου έστριψε το αυτοκίνητο Παυλόπουλου από το σημείο που βρισκόμαστε ήταν τουλάχιστον 50 μέτρα.

Το μπλοκ, συνεχίζοντας να είναι περικυκλωμένο από την αστυνομία, προσπάθησε να κινηθεί προς την Περιφέρεια. Η εντολή όμως που είχαν τα όργανα όπως ακούστηκε από το στόμα του Αστυνομικού Διευθυντή ήταν η εξής: «Απαγορεύεται να πάει το πανό στην Περιφέρεια». Η απόσταση της περιφέρειας από το σημείο που βρισκόμαστε ήταν 300 μέτρα. Στο άκουσμα της συγκεκριμένης απόφασης, άρχισαν συμπλοκές και σπρωξίματα. Το μπλοκ έφυγε διαλυμένο από την παραλία και όταν ξανασυγκροτήθηκε στο δρόμο λίγα μέτρα πιο κάτω, η αστυνομία το απέκλεισε και πάλι. Για ορισμένα λεπτά υπήρξε συμπλοκή. Η αστυνομία προσπάθησε να συλλάβει ένα φοιτητή αλλά καταφέραμε να τον πάρουμε πίσω. Όντας αδύναμοι να απωθήσουν τον κόσμο, το μπλοκ προχώρησε μέχρι την Περιφέρεια όπου συνεχίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας με συνθήματα κατά του Παυλόπουλου, του Κόκκινου (περιφερειάρχη) και της αστυνομίας.

Συνοψίζοντας, σήμερα αντιμετωπίσαμε:

  • Για ακόμα μία φορά το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, που δεν επιθυμεί να χαλάει η γιορτή και η εικόνα της.
  • Την απαγόρευση της παράστασης διαμαρτύριας και ανάρτησης πανό σε δημόσιο χώρο, για να μη θιχτούν οι Υπουργοί. Να σημειωθεί ξανά ότι το ύφος της παράστασης ήταν επίτηδες υπερβολικά ήρεμο.
  • Την εντολή για ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος και μας φανερώνει τις φασιστικές προθέσεις των κυβερνώντων.
  • Την απρόκλητη αστυνομική επίθεση και συμπλοκή με διαδηλωμένους, γεγονός που είχε να δει το νησί από τις αρχές του 1990.
http://dpsdfs.blogspot.com/

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ ΕΔΩ!http://ourgreektv.blogspot.com

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner