Τελευταία νέα από την εξέργεση στις φυλακές Χανίων...

Τελευταία νέα, σας τα βάζουμε όλα για να έχετε μία σαφή εικόνα...
Σύμφωνα με έμπιστες πληροφορίες του Spyros-tagas.blogspot.com


Ξεκίνησε στις 1:28 η εξέργεση στις φυλακές Χανίων, όπου αρχικά κατέβαλαν κελιά και προαύλιο. Είχαν στηθεί οδοφράγματα και ζητούσαν παρουσία εισαγγελέα. Έντονη ήταν οι παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, τόσο απλών ένστολων αλλά και ασφαλίτες στα γύρω στενά της περιοχής. Στην αρχή της οδού Γιαμπουδάκη υπήρχε κλούβα.
Μίλησαν με τους κρατούμενους. Τα αιτήματα είναι η αποσυμφόρηση (120 θέσεις 250 κρατούμενοι) και οι συνθήκες κράτησης.
Ο διευθυντής πριν λίγες βδομάδες είχε κλείσει 20 αλλοδαπούς μεταναστες γυμνούς στην απομόνωση για δυο μέρες.
Οι κρατούμενοι είχαν καταλάβει τη φυλακή. Περιμέναν επέμβαση της αστυνομίας.
Ηδη έχει ξεκινήσει πορεία προς τις φυλακές για αλληλεγγύη στους κρατούμενους.
Πήραμε τηλέφωνο στη φυλακή αλλά δεν το σηκώνει κανείς.
Οι κρατούμενοι ζητάνε να μιλήσουν με Εισαγγελέα και Διευθυντή αλλά αυτοί κρύβονται.
Το κλίμα μέσα ήταν καλό.
Οι συνθήκες κράτησης είναι ιδιαίτερα σκληρές.Επτά με δέκα άτομα σε κάθε κελί με στρώματα στο πάτωμα, ανυπαρξία συνθηκών υγιεινής. Και η διαφθορά στα άκρα.Αυτό που αναφέρεται για τον Διευθυντή είναι εξακριβωμένο.Πολύ εκδικητικός και φασιστόμουτρο.Διευθυντής και Δήμαρχος σε Δήμο του Ν.Χανίων.Πρωτάκουστο.....
Έχουμε επικοινωνήσει με κρατούμενους της φυλακής χανίων και ενημερωθήκαμε πως ζητούν άμεση αποσυμφόρηση της φυλακής ( 157 άτομα σε φυλακή θέσεων 70, 108 κρεβάτια, σε δυο κρεβάτια κοιμούνται τρία άτομα, μία τουαλέτα για 57 άτομα, όχι ζεστό νερό ), ως λύση δε, προτείνουν την άμεση μεταγωγή των περισσότερων από αυτούς. Ζητούν να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο του υπουργείου δικαιοσύνης. Με τον εισαγγελέα μίλησαν και αυτός τους πρότεινε να γυρίσουν στα κελιά ζητώντας μίας εβδομάδας προθεσμία για να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους. Οι κρατούμενοι αρνήθηκαν και συνεχίζουν να κρατούν τη φυλακή, ψηφίζοντας για αυτό, δια βοής και αποφασίζοντας ομόφωνα.
Στις 5μμ έγινε σύντομη κατάληψη Χανιώτικου ρ/σ από αλληλέγγυους στην εξέγερση των κρατούμενων και πάρθηκε τηλεφωνική συνέντευξη κρατούμενου.

Τώρα το www.spyros-tagas.blogspot.com, προσπαθεί να εξασφαλίσει την τηλεφωνική συνομιλία που έγινε και να σας την μεταδώσει! Αν όλα πάνε καλά, σε λίγη ώρα θα σας την παρουσιάσουμε! Μην την χάσετε!

Διαφήμιση

Subscribe via email / Ενημερωνεστε δωρεαν μεσω e-mail

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner